Hoşgeldiniz  

İBB’ye Ataşehir’den Çıplak ‘İmar’ Eylemi

admin | 15 Eylül 2012 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

2009 yerel seçimlerinden bugüne, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, Ataşehir’in 1/5000’lik imar planlarını onaylamaması Ataşehirlileri sonunda isyan ettirdi.

 İBB’ye Ataşehir’den Çıplak ‘İmar’ Eylemi

Recep Kenan/Ataşehirweb

2009 yerel seçimlerinden bugüne, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, Ataşehir’in 1/5000’lik imar planlarını onaylamaması Ataşehirlileri sabrını tüketti. Sonunda isyan ettirdi ve meydana dökülen Ataşehirliler İBB’yi soyunarak protesto etti.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinin üzerinden 42 ay geçmesine rağmen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Ataşehir’in 1/5000’lik imar planlarını onaylamaması sonunda Ataşehirlileri isyan ettirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önüne gelen 3000 civarındaki Ataşehirli ile birlikte Ataşehir Belediye Başkan Battal İlgezdi ve Ataşehir’in mahalle muhtarlarının katıldığı gurup tarafından, bugüne kadar Ataşehir’in imar planlarının hazırlanmamasını protesto etiler.

Büyükşehir Belediyesi’ni önünde gerçekleşen, Ataşehirlilerin protestosuna; bir Ataşehilinin soyunarak katkı vermesi, vatandaşların ilgisini çekti.
Çıplak eylemi yapan Ataşehirli, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der’e; İstanbul Büyükşehir Belediyesinin önünde, halkın içinde soyunarak gerçekleştirdiği çıplak protesto eyleminin gerekçelerini sorduk. “Bende imar mağduru Ataşehirliyim”, “Halkımıza söz vermiştik” açıklamalarını yapan Abdullah Der “halka verdiğimiz sözü yerine getirdim” dedi.
“Çıplak Eylemci”; ‘Bende imar mağduru Ataşehirliyim’

Konu ile ilgili konuştuğumuz “Çıplak Eylemci” Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der şunları söyledi:

Ataşehir Belediyesi olarak yıllardan beri İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Ataşehirin 1/5000 imarı planının çıkması için mücadele ediyoruz.
Bu konuyla ilgili olarak defalarca Büyükşehir’e gittik. Ama maalesef bir gelişme kaydedemedik.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu ilgisizliği karşısında, bizde Ataşehir Belediyesi olarak, mahallelerde bir dizi bilgilendirme toplantıları yaptık. Bu toplantılarda Başkanımız Battal İlgezdi halka bazı sözler verdi. İmarımız verilmezse Büyükşehir Belediyesi’nin önüne gidip protesto edeceğiz benimle gelir misiniz? diye sormuş ve halktan destek aldığını görmüştü.

Bilgilendirme toplantılarında Başkanımız İlgezdi;” İBB’nin önüne gidip topluca protesto edeceğiz. Siz bizimle gelin bende orada bir arkadaşımızı soyundurarak protestoya katkı sağlayacağım” demişti.

Ayrıca ben de Esatpaşa’da oturan Ataşehirli bir imar mağduruyum. Bireysel mağduriyetimin ifade fırsatı olarak verilen bu sözü ben yerine getiririm. Gerekirse ve Ataşehir’in imarı verilmemekte ısrar edilirse aynı eylemi tekrar yaparım.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.