Hoşgeldiniz  

İBB’den Görme Engellilere Özel Spor Etkinliği

admin | 14 Ocak 2020 | Genel, İstanbul, Manşet, Spor, Üst Manşet A- A+

“Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası” kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla GoalBall etkinliği düzenleyen İBB iştiraki Spor İstanbul, 9 bin engelliye spor imkanı sunuyor.

İBB iştiraki Spor İstanbul, “Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası” kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla GoalBall etkinliği düzenledi. Yüzlerce sporseverin takip ettiği maçta, engellilerin sevinci görülmeye değerdi. İBB, tesislerinde her yıl 9 bin engelliye spor imkanı sunuyor.

Beyaz Baston Farkındalık haftasında İBB Fatih Spor Kompleksi’nde gerçekleşen etkinlikte ilk maç, Boğaziçi Spor Kulübü sporcuları arasında goalball branşını tanıtmak amacıyla gerçekleştirildi. 12 dakikalık 2 devre halinde oynanan etkinlik sonrasında Vatan Engelliler Spor Kulübü sporcuları ile gönüllülerden oluşan karma takım ikinci maçı yaptı. Engellilerin ve diğer gönüllülerin çok eğlendiği maçın sonrasında düzenlenen ödül töreninde, kupa ve madalyalar büyük bir coşkuyla takdim edildi.

KATILIMCILAR DA GOALBALL HEYECANI YAŞADI

Organizasyonun ardında, tribünlerden takip vatandaşlar ödül töreninin ardından sahaya davet edilerek goalball deneyimi yaşatıldı. Yaş gruplarına göre belirlenen takımlara ayrılan vatandaşların gözleri özel gözlükler ile kapatılarak 5’er dakikalık 2 devreli maç oynandı. Salonda düzenlenen tüm spor etkinlikleriyle görme engellilerle empati kuruldu.

KATILAN KULÜPLERE PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Etkinliğe katılan Boğaziçi Spor Kulübü, Vatan Engelliler Spor Kulübü ve Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi’ne Spor İstanbul Genel Müdürü Renay ONUR imzalı teşekkür plaketleri Spor İstanbul yöneticileri tarafından takdim edildi.

İBB’DEN 9 BİN ENGELLİYE SPOR İMKANI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul, 30 tesisinde 12 farklı branşta tüm engel grupları ve çeşitli rahatsızlıkları bulunan 9 bin İstanbulluya spor hizmeti veriyor. Çeşitli etkinlikler ve organizasyonlarla vatandaşlara yarışma ortamı deneyimi yaşatılırken başarılı olan vatandaşlar ilgili spor federasyonlarına yönlendirilerek lisanslı sporcu olmaları sağlanıyor.

BEYAZ BASTON GÖRME ENGELLİLER HAFTASI

1921 yılında Londra’da trafik kazası sonucu görme yetisini kaybeden bir fotoğraf sanatçısı, dış dünyanın kendisini fark etmesi ve dikkat çekmesi için bastonunu beyaza boyayarak dolaşmaya başlar. Bu deneyim o denli başarılı olur ki, 1931′de Fransız Görme Engelliler Örgütü, görme engellilerin bastonunun beyaza boyanması kararı alır ve kuruluşun simgesini beyaz baston olarak belirler. Bu sebeple toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl dünyada 07-14 Ocak tarihleri arası Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası olarak anılıyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.