Hoşgeldiniz  

KUŞDİLİ ÇAYIRI’NDA NİHAİ KARAR; ‘AVM YAPILACAK’

admin | 21 Mayıs 2013 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset A- A+

kusdili-cayiri-avmİstanbul’un Kadıköy İlçesi’nde bulunan 3. derece doğal sit alanı Kuşdili Çayırı’nın AVM olmasına karşı gösterilen tepkilere kulak vermeyen Hükümet kararını açıkladı.

İstanbul’un Kadıköy İlçesi’nde bulunan 3. derece doğal sit alanı Kuşdili Çayırı’nın AVM olmasına karşı gösterilen tepkilere hükümet kulak vermedi. Bölge halkının ve muhalefetin tüm itirazlarına rağmen, İstanbul’daki AVM imparatorluğuna biri daha eklenecek; hemen 1 km uzağında AVM bulunan Kuşdili Çayırı’na bir yeni bir AVM daha yapılacak.

Açıklama, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’ün konuyla ilgili önergesini yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’dan geldi. Bayraktar, eski Salı Pazarı olarak da bilinen Kuşdili Çayırı’na AVM yapılmasına ilişkin nihai kararın verildiğini, gerekli görüşlerin de alınarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 1/5000 ve 1/1000’lik imar planlarının hayata geçirileceğini söyledi.

Bakan Bayraktar, önergeye verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı:
“Bu doğrultuda, söz konusu alan sadece alışveriş merkezi olarak planlanmamış olup, alanda açık ve kapalı olarak sabit pazar, katlı otopark, lokanta, pastane, cafe, sinema, tiyatro, kültür ve eğlence merkezi, sergi, seyir kulesi, yönetim merkezi, çarşı, itfaiye alanı, kent meydanı, botanik bahçesi, spor alanı, rekreasyon alanı, çocuk oyun alanı vb fonksiyonlar da planlanmıştır”

Bayraktar, Öğüt’ün söz konusu karar alınırken bölge halkının taleplerinin dikkate alınıp alınmadığı ve bölge esnafının uğrayacağı zararın hesaplanıp hesaplanmadığı yönündeki sorularını da yanıtsız bıraktı.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.