Hoşgeldiniz  

ZAMAN’A KAYYUMA BAŞBAKANDAN AÇIKLAMA

admin | 05 Mart 2016 | Genel, Gündem, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

 Ahmet_davutoglu - Basbakan_kayyumResmi gezi için İran’da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Zaman gazetesine kayyum atanmasıyla ilgili olarak ilk açıklamasını yaptı. Başbakan, sürecin hukuki olduğunu söyledi.

Resmi gezi için İran’da olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Zaman’a kayyum atanmasıyla ilgili olarak, “Bunlar hukuki süreçlerdir, siyasi süreçler değil. Bu sürece hiçbir müdahalemiz olmamıştır” diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, İran’ın başkenti Tahran’da bugün gerçekleştirdiği temasların ardından düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

“Zaman’a kayyum atanması ve Boydak’a yönelik operasyonu nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki soruya Davutoğlu, “Dışarda bazı yabancı basın organlarında ‘hükümet el koydu’ gibi ifadeler var. Bunlar hukuki süreçlerdir, siyasi süreçler değil. Bu sürece hiçbir müdahalemiz olmamıştır” yanıtını verdi.

ZAMAN GAZETESİNE KAYYUM ATANMIŞTI

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Zaman gazetesine kayyum atadı. Haberin ardından gazete çalışanları ve okuyucuları Yenibosna’daki gazete binası önüne gelirken gazete binasının demir bahçe kapısı zincirlendi.

İstanbul 6’ncı Sulh Ceza Hakimliği’nin Zaman gazetesini bünyesinde barındıran Feza Gazetecilik AŞ’ye atanan kayyum kararında FETÖ/PDY terör örgütünün faaliyetleri kapsamında ve örgüt faaliyetlerine destek olacak şekilde kullanıldığı yönünde kuvvetli deliller bulunduğunu belirtti.

ÖRGÜT LİDERİ FETULLAH GÜLEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Fuzuli Aydoğdu, talep yazısında, yürütülen soruşturma kapsamında Zaman gazetesinin asıl yöneticisinin Fetullah Gülen olduğunu, yayın ilkelerini örgüt lideri Fetullah Gülen’in belirlediğini ifade etti. Yazıda örgüt ile Feza Gazetecilik AŞ’nin fikir ve eylem birliği içinde olduklarını gösterdiği iddia edildi.

FETÖ/PDY terör örgütünün, terör örgütü PKK ile işbirliği yaptığı kaydedilen yazıda şöyle denildi: “FETÖ üst düzey yöneticileri ile PKK yöneticilerinin yurtdışında görüşmeler yaptıkları, PKK’nın amacının Türkiye Cumhuriyeti topraklarını bölmek olduğu, FETÖ’nün de bu örgütle birlikte hareket ederek Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeyi planladığı bu amaçla 17-25 Aralık, Selam-Tevhid kumpaslarını gerçekleştirdiği, Feza Gazetecilik’in de bu örgüte ait olduğu, Zaman Gazetesi’nin bu amaca hizmet eder yayınlar yapmaya devam ettiği.”

ŞENGÖNÜL, KAPLAN VE İLHAN KAYYUM ATANDI

Sezai Şengönül, Avukat Tahsin Kaplan ve avukat Metin İlhan’ın Feza Gazetecilik’e kayyum olarak atandı. Kararda atanan kayyumlara yapılan işin niteliği, ağırlığı dikkate alınarak her bir şirket kayyumluğu için aylık 10 bin TL ücret ödenmesine ve ücretin de atandıkları şirketin bütçesinden karşılanmasına karar verildi.

BOYDAK HOLDİNG’TE GÖZALTI

Bir süredir yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında dün Boydak Holding’in 4 üst düzey yöneticisi gözaltına alınıp holding şirketlerinde incelemeler yapılırken Zaman gazetesine ise kayyum atandı. Kayyum ataması İstanbul 6. Sulh Ceza Hâkimliği’nin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine aldığı karar üzerine yapıldı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.