Hoşgeldiniz  

Yöresel Kültürler Tuzla’da Buluştu

admin | 29 Mayıs 2013 | Çankırı, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

yoresel_kulturler_tuzla_faruk imamoğluBelediyesi ve 23 derneğin işbirliğiyle Tuzla sahilinde “Yöresel Kültürler Buluşuyor”  sloganıyla, 24 Mayıs 9 Haziran arasında Hemşehri Dernekleri Festivali düzenleniyor.

Tuzla Belediyesi ve 23 derneğin işbirliğiyle Hemşehri Dernekleri Festivali, Tuzla sahilinde düzenleniyor. “Yöresel Kültürler Buluşuyor” sloganıyla düzenlenen festival, 9 Haziran’da sona erecek.

Tuzla’da bu yıl 2.si düzenlenen Hemşehri Dernekleri Festivali, 24 Mayıs’ta başladı. Tuzla’daki 23 hemşehri derneği, sahilde kendilerine tahsis edilen alanda stand açarak kültürel öğelerini, yörelerinde yetiştirilen veya üretilen ürünleri, kıyafet ve aksesuar gibi tanıtıcı eserleri sergiliyor. Dernekler, belirlenen gecelerde yöre sanatçılarının katılımıyla konser ve etkinlikler düzenliyor. Yöresel kültürleri buluşturan organizasyonda, kültürel kaynaşmayı sağlayıcı organizasyonlar da düzenleniyor. Dernekler, halat çekme, bilek güreşi, satranç, dama, rodeo yarışı, dart ve basket yarışmaları ve oyunlarında yarışıyor.

23 Dernek, 23 Farklı Kültürü Tanıtıyor

Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Medaim Yanık, festival alanındaki stantları gezdi. Kaymakam Heybet ve Başkan Yazıcı, stantlarda dernek başkanları ve yöneticileri ile görüştü. Derneklerin kültürel mirası gelecek kuşaklar aktarmada üstlendiğini misyonun önemine değinen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Bugün burada Trakya’dan Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya, memleketimizin her köşesinden bir güzelliğe şahit oluyoruz. 23 derneğimiz, 23 farklı kültürü tanıtıyor. Çeşitli sosyal ortamlarda farklı kültürlere şahit olabiliyoruz ama hepsini bir arada görme şansını bu festivalde yakalıyoruz. Bu festivali hem kültürlerin birbirini tanıması ve anlaması hem de gelecek kuşaklara aktarılması açısından değerli ve anlamlı buluyorum. Medeniyet değerleri üzerine inşa edilen sağlam temelimiz, kültürümüzün yaşatılması, tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasıyla dimdik ayakta kalacaktır” dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya “Tuz Lamba”

Tuzla Çankırılılar Dernek Başkanı Faruk İmamoğlu, protokolün Çankırı Standı’nı ziyaretinde Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya, Çankırı’nın simgesi haline gelen tuzdan yapılmış gece lambası hediye etti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.