Hoşgeldiniz  

Yasemin Yalçın Tiyatrosu Ataşehir’de: Vee Perde…

admin | 06 Mart 2019 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Kültür & Sanat, Manşet, Üst Manşet A- A+

Ataşehir Belediyesi 10. Tiyatro Festivali kapsamında Yasemin Yalçın Tiyatrosu oyuncuları Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde “Vee Perde…” adlı oyunu sahnelediler.

Ataşehir Belediyesi 10. Tiyatro Festivali birbirinden değerli oyunları ve oyuncuları ağırlamaya devam ediyor.

‘TİYATRO NEFES ALDIRIYOR’

23 Şubat’ta Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun” Aziz Nesin Vapuru” adlı oyunuyla başlayan festivalde Enver Aysever ve Grup Gündoğarken “Nereden Nereye”, Deppa Production “APEx Çıkış Yolu Yok” ile tiyatroseverlerle buluşmuştu.

Ataşehir Belediyesi 10. Tiyatro Festivali Yasemin Yalçın Tiyatrosu oyuncuları Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde “Vee Perde…” adlı oyunu oynadılar.

Neil Simon’ın “Sunshine Boys” hikâyesinden yola çıkılarak, iki eski komedyen Cahide ve Adnan’ın yaşadıklarını anlatan oyun, bir zamanlar şöhreti doruklarda yaşamış olan bu iki sanatçının, hem birbirleriyle olan çekişmelerini hem de gösteri dünyasının acımasız ve ezici etkisini konu ediyor.

Küçük bir eve sıkışmış olan Cahide yaşadıklarını düşündükçe, Adnan’dan intikam alacağı günü bekliyor. 22 yıl sonra gelen bir televizyon programı teklifi bu iki oyuncuyu zorda olsa bir araya getiriyor ve çekim sonucu tabi ki fiyasko ile noktalanıyor.

12 yıllık bir aradan sonra tiyatro sahnelerine dönen Yasemin Yalçın ve İlyas İlbey performanslarıyla büyük beğeni topladılar.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan, Yasemin Yalçın ve İlyas İlbey’e Ataşehir Belediye si tarafından hazırlanan Çanakkale Zaferi’ni anlatan özel bir kitap takdim etti.

Sadık Kayhan, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin selam ve sevgilerini ileterek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi 10 yıllık bir belediyeyiz. Belediye olduğum yıldan itibaren tiyatro festivali düzenlemeye başladık. Bu dünyaya bakışımızın ölçülerinden bir tanesi… Biz sanatın sporun, eğitimin önemini biliyoruz ve konudaki çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. Çünkü biz sanatın birleştirici gücüne inanıyoruz. Hepimizin bugünlerde gülmeye, düşünmeye ihtiyacı var. Onun için de iyi ki sanatçılarımız var.”

Yasemin Yalçın da “Ataşehir Belediyesi’nin tiyatro festivalinde oyunumuzu oynadığımız, sizlerle birlikte olduğumuz için çok mutlu olduk,” diye konuştu.

  1. yılındaki Ataşehir Tiyatro Festivali bu süreçte müdavimlerini de yarattı. Anne Sevgi Güven ve oğlu Ahmet Güven de bu müdavimlerden…

Sevgi Güven, “Festivalin ilk yılından itibaren oyunlara geliyoruz. Anlatılamayacak kadar önemli bir hizmet,” derken Ahmet Güven ise, “Ben de annem gibi tiyatroyu çok seviyorum. Her festivalde bilet bulabildiğimiz oyunları seyrediyoruz. Bu hizmetin devamını diliyoruz,”  dedi.

Cüneyt Durna da tekerlekli sandalyesiyle oyunu seyredenler arasındaydı. Durna, Ataşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği kültür sanat etkinliklerini yakından takip ettiğini, özellikle Mustafa Saffet Kültür Merkezi’ndeki tiyatrolara gittiğini, çalışanların kendisiyle yakından ilgilendiğini belirterek, festivale emeği geçenlere teşekkür etti.

Oyundan çıkan 4 genç arkadaş oyun üzerine aralarında konuşurken birisinin, “Tiyatro nefes aldırıyor” sözü, belki de salonu dolduran 600 dolayındaki tiyatoseverin de ortak duygusuydu.

OYUN HAKKINDA…

Yazan: Neil Simon

Çeviren: Yücel Erten

Uyarlayan: İlyas İlbey

Yönetmen: Hidayet Erdinç

Dekor Tasarım: Barış Dinçel Işık Tasarım: Mustafa Türkoğlu

Kostüm Tasarım: Dilek Kaplan

Oynayanlar: Yasemin Yalçın, İlyas İlbey, Kutay Şahin, Ortans Kıvanç, Serdar Bordanacı, Merve Akaydın, Filiz Akın, Oben Onur

Haber – Fotoğraf: Kadir İncesu

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.