Hoşgeldiniz  

Yarkadaş’tan İmamoğlu ve Yavaş çağrısı: ‘Milletle inatlaşmayın’

admin | 18 Nisan 2020 | Ataşehir CHP, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik soruşturmaya tepki gösteren CHP’li Barış Yarkadaş, “Kayyımın zeminini oluşturmak isteyen AKP hala milletle inatlaşıyor.” Dedi.

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik soruşturmaya tepki: “Kayyımın zeminini oluşturmak isteyen AKP hala milletle inatlaşıyor.”

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na açılan soruşturmaya tepki gösterdi. Yarkadaş, sosyal medya hesabında Mansur Yavaş’a  da soruşturma açıldığını duyurdu.

Twitter’da gündeme dair görüşlerini aktaran Gazeteci Barış Yarkadaş, Ekrem İmamoğlu’nun tam bir yıl önce bugün mazbatasını alarak başkanlık koltuğuna oturduğunu hatırlattı.

17 Nisan 2019 tarihinde İBB’nin Saraçhane’deki binası önünde çekilen mazbata kutlaması  fotoğraflarına da yer veren Yarkadaş, şu ifadeleri kullandı:

“Ekrem İmamoğlu, 1 yıl önce bugün mazbatasını almış ve İBB koltuğuna oturmuştu.

Millet iradesini bir türlü hazmedemeyen AKP, İmamoğlu ihtiyaç sahipleri için bağış topladı diye soruşturma açıyor ve kayyımın zeminini oluşturmaya çalışıyor. AKP’yi uyarıyorum: Miletle inatlaşmayın!”

Yarkadaş, İmamoğlu’nun 31 Mart’ta kazandığı belediye başkanlığı mazbatasının keyfi ve hukuksuz engellemeler yüzünden 17 gün sonra verildiğini, daha sonra ise iptal edildiğini ve seçimlerin yenilendiğini de hatırlattı. Yarkadaş şunları ifade etti:

“İmamoğlu’nun 13 bin farkla kazandığı seçimi hukuksuz kararlarla iptal ettiler. Halk sandığa bir daha gitti ve bu kez farkı 800 bine çıkardı. Soruşturma açan AKP belli ki tarihten hiç ders almıyor. Halka el uzatana soruşturma açmak bunun en somut kanıtı.”

YAVAŞ’A DA SORUŞTURMA AÇILDI

Yarkadaş, sosyal medya hesabından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında soruşturma başlatıldığını da duyurdu.

Yarkadaş, Twitter hesabından şu bilgileri paylaştı:

“Sadece Ekrem İmamoğlu değil, Mansur Yavaş da hedefte… İçişleri Bakanlığı müfettişleri, bir haftadan beri Ankara BŞ. Bld’ne kamp kurdu. Müfettişler, Yavaş’ın başlattığı ‘ihtiyaç sahiplerine bağış kampanyası’nı inceliyor. Yoksula ve ihtiyaç sahibine yardım suç değildir!

AKP, halka açılan kapı olan belediyeleri iş yapamaz hale getirerek, alternatifinin önünü kesmeye çalışıyor. Bu siyasi hırsın ve kıskançlığın bedelini ise açlığa terk edilen milyonlarca yurttaşımız ödüyor. @mansuryavas06 ‘nın başlattığı model, AKP’nin korkulu rüyasıdır. Mansur Yavaş da Ekrem İmamoğlu da yalnız değildir!”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.