Hoşgeldiniz  

VEZNECİLER DARÜLFÜNUN ALTGEÇİDİ YENİDEN YAPILIYOR

admin | 06 Ağustos 2014 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

vezneciler_alt_gecitİstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fatih- Vezneciler Altgeçidi’nin yıkılarak yeniden inşa edileceğini duyurdu. Fatih- Vezneciler Altgeçidi yıkılıyor. Fatih- Vezneciler geçidi yenileniyor.

Recep Kenan/itvhaver.com

Fatih- Vezneciler Altgeçidi’nin yıkılarak yeniden inşa edilecek. Yapılan çalışmalar neticesinde bölge trafiği daha rahat hale gelecek.

Fatih-Vezneciler’deki Darülfünûn Altgeçidi yıkılarak yeniden inşa edilecek. Vezneciler Altgeçidinin halen 2.90 metre olan yüksekliği, yapılan çalışmalar neticesinde 4.70 metreye çıkartılacak.

5 Ağustos 2014 (bugün) tarihinde başlayan çalışmanın ilk 45 gününde Altgeçit trafiğe tamamen kapatılacak. Ancak geçici iskele sisteminin kurulmasıyla, Altgeçit 45 gün sonra küçük araçlar için trafiğe açılacak.

• İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı/Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışma, 5 Ağustos 2014 tarihinde (bugün) başlıyor.

• Çalışmanın başlangıcından sonraki, ilk 45 gün altgeçit tamamen kapatılacak. 45 günden sonra trafik geçişini sağlama imkanı verecek olan Geçici İskele Sisteminin kurulmasıyla altgeçit küçük araçlar için trafiğe açılacak.

• Yenileme çalışmasının tamamının Mart 2015’te tamamlanması planlanıyor.

• Vezneciler Altgeçidinin halen 2.90 metre olan yüksekliğinin, yüksek araçların geçişine izin vermemesi ve yüksek araçların altgeçide çarparak zarar vermiş olmasından dolayı altgeçidin yenilenmesi gereği doğmuştur.

• Yeni yapılacak altgeçidin yüksekliği 4.70 metre olacak.

• Darulfünûn Altgeçidini kullanarak Mercan ve Tahtakale bölgesine gidecek olan sürücüler; Saraçhane Atatürk Bulvarı-Ragıp Gümüşpala Caddesi- Cemil Birsel Caddelerini kullanarak Mercan ve Tahtakale’ye ulaşabileceklerdir.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.