Hoşgeldiniz  

VALİ MUTLU’DAN VERGİ HAFTASI MESAJI

admin | 25 Şubat 2013 | Ekonomi, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

vali mutluİstanbul Valisi Mutlu, 1989 yılından bu yana geleneksel hale gelen, bu yıl 25 Şubat-3 Mart tarihleri arasında kutlanacak olan Vergi Haftası nedeni ile mesaj yayınladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun Vergi Haftası nedeni ile yayınladığı mesaj:

Ülkemizde, 1989 yılından bu yana geleneksel hale gelen Vergi Haftası, bu yıl 25 Şubat-3 Mart tarihleri arasında kutlanmaktadır. Vergi Haftası, toplumumuzun tüm kesimlerinde gereken vergi bilincinin oluşturulması ve yurttaşlarımızda vergi vermenin alışkanlık haline gelmesi amacıyla fevkalade önemli bir işlevi yerine getirmektedir.

Toplumun tüm kesimlerine benimsetilerek vergiye gönüllü uyumun artırılması ortak hedefimizdir. Bugün gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de ekonomik alandaki sorunların başında, kayıt dışı ekonomi büyüklüğünün yüksek olması gelmektedir. Bu sorunla etkili mücadele, ancak kayıt dışılığı etkileyen dinamiklerin doğru analizine dayalı bir stratejik planlama ile mümkün olabilecektir.

Ülkemizin kalkınması, kamu hizmetlerinin vatandaşa daha etkin şekilde ulaşması ve gelecek nesillerin daha müreffeh bir ortamda yaşaması, ödenen vergiler ile sağlanacaktır.

Vergi haftasının ülkemizin, milletimizin refahının artırılmasına, kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasına, verginin tabana yayılmasına vesile olmasını diliyorum.Vergisini zamanında ve tam olarak ödeme gayretinde olan tüm mükelleflerimize hayırlı bol kazançlı bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum.

Hüseyin Avni Mutlu
İstanbul Valisi

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.