Hoşgeldiniz  

Vali Mutlu, Veliaht Prens ve eşini ağırladı

admin | 18 Ekim 2012 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

Belçika Veliaht Prensi Philippe ve eşi Prenses Mathilde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu`yu makamında ziyaret etti.

Vali Mutlu, Veliaht Prens ve eşini ağırladı

Belçika Veliaht Prensi Philippe ve eşi Prenses Mathilde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu`yu makamında ziyaret etti.
Dün geniş bir iş adamı heyetiyle İstanbul`a gelen Belçika Veliaht Prensi Philippe ve eşi Prenses Mathilde, tüm gün süren görüşmeler ve şehir turundan sonra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir
Topbaş`ı ziyaret etti.

Prens ve prenses dün ilk olarak Topkapı Sarayı`nı gezdi. Saray müdürü Haluk Dursun tarafından karşılanan Prens Philippe ve eşi, Has Bahçe`de yürüyerek gazetecilere poz verdi. Saray gezisinden sonra Prenses Mathilde eşinden ayrılarak Uluslararası Genç Liderler Akademisi`nde (UGLA) gençlerle bir araya geldi. Prenses, Türkiye`nin genç nüfusuyla hızla büyüdüğünü dile getirerek “Türkiye nüfusunun yüzde 25`i hayli genç. Bu gençliğin eğitimle büyük işler başaracağına inanıyorum” dedi. Prensesin bir sonraki durağı İstanbul Modern Sanat Müzesi oldu. Müzedeki İstanbul Tasarım Bienali Sergisi`ni gezen Mathilde, Belçikalı sanatçı Cedric Libert`in Brüksel üzerine tasarladığı “Bilinmeyenin Gerçek Dışı Durumu” adlı eserini inceleyip sanatçıdan bilgi aldı. Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ni ziyaret eden Prens Philippe ve eşi Prenses burada, belediye şeref defterini imzaladıktan sonra daha sonra Topbaş ile basına kapalı görüşme yaptı.

Ardından, İstanbul Valiliği`ne geçen Prens Philippe`yi Vali Hüseyin Avni Mutlu karşıladı. Philippe, şeref defterini imzaladı. Vali Mutlu, Philippe`nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi “Tarihi bir mekândayız. 1750 yılında yapılmış bir binadayız şu anda. Bu eski mekân Türk-Belçika ilişkileri kadar eski ve köklü. İnanıyoruz ve ümit ediyoruz ki sayın Veliaht Prensin Türkiye`de bulunduğu sürede yapacağı görüşmeler, bu ilişkileri daha da güçlendirecek. Çok kıymetli konuklarımıza bu güzel mekânı onurlandırdıkları için teşekkür etmek istiyorum.”

Prens Philippe ise ziyaretlerinin ilk günü olduğunu ifade ederek, “Ama uzun süredir burada gibiyiz çünkü çok güzel ağırlanıyoruz, çok güzel vakit geçiriyoruz. Sizin de sağlamış olduğunuz kolaylıkların da bunda büyük payı var. Ticaret ve iş dünyasında ikili ilişkiler bazında ise bu ziyaretin çok faydalı olacağı kanaatindeyim” şeklinde konuştu.

Yarın Ankara`ya geçecek olan Belçika Veliaht Prensi Philippe, Cumhurbaşkanı, Başbakan, İçişleri Bakanı, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmede bulunacak.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.