Hoşgeldiniz  

Vali Mutlu: Tehlikede hisseden kadına koruma veriyoruz

admin | 12 Aralık 2012 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

Kadına şiddeti her fırsatta kınadığını dile getiren İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Kendini tehlikede hisseden kadına koruma veriyoruz” dedi.

Vali Mutlu: Tehlikede hisseden kadına koruma veriyoruz

Radikal’in Canlı Yazı işleri toplantısına katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Radikal okurları ve İstanbullulardan gelen soruları yanıtladı. Kadına şiddet ile ilgili gelen sorulara ise müracaat halinde koruma verildiğini belirten Vali Mutlu, “Bize müracaat ettiğinde çağrı esasına dayanarak kadınlara polis veriyoruz. Görevimiz, kendini tehlikede hissettiğinde bir telefonla kendisine polis vermektir. Sürekli 24 saat koyamıyoruz ama kendini güvenlik yönünden endişeli hissettiğin her an bizi arayabilir ve polis isteyebilir” dedi.

Vatandaşın da sürekli polisle birlikte olmak istemediğine değinen Vali Mutlu şöyle konuştu:

“Riskli hissettiğinde ‘Bana polis görevlendirin’ dediğinde kapısından alıyor, evine gelinceye kadar da o polisin korumasında bulunuyor. Hangi
nedenle olursa olsun bizden polis talebinde bulunan kadına mutlaka polis göndeririz. 24 saat güvenlikle ilgili tedbir alıyoruz.”

“Kadınlara yönelik merkez açtık”

Florya’da yeni bir şiddeti önleme merkezi açtıklarını da belirten Mutlu, “Bu merkezde hanımlara yönelik eğitim çalışmaları veriyoruz. Artı sosyal hizmetlerin bir birimini bunun içinde muhafaza ediyoruz. Şiddete maruz kaldığını söyleyen kadını Florya’ya geldiğinde hem kendisini barındırıyor hem hukuki işlemlerini o binada görüyoruz. Kadın misafirhanesinde kalmak isterse de barındırıyoruz. Yasa da bunu emrediyor bize. Yasanın getirdiği tüm tedbirleri kullanıyoruz. Şiddete maruz kalmış İstanbul’da bayanlar da bizden güvenlik istemiş de vermediğimizden dolayı şiddet görmüş bir hanım örneği yok İstanbul’da. Bu tedbirlerin ötesinde hepimizin duyarlılıkla çözeceği bir şey. Bugünden yarına çözülmez elektronik kelepçe gibi mekanizmalar da gerekebilir sıkıntılı sosyal konulardan biri. Kadınlarımızın başına bir şiddet mağduriyeti gelmesin diye de çok hassas takip ediyoruz. Zihniyetin değişmesi için de personelleri eğitiyoruz. Hiç bir vaka önemsiz değildir. Hep birlikte mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.