Hoşgeldiniz  

Vali Mutlu, ‘Sezai Karakoç özel ödülünü aldı’

admin | 27 Mayıs 2013 | Genel, Gündem, İstanbul, Kültür & Sanat, Manşet A- A+

vali mutluSezai Karakoç’un doğduğu ve yaşadığı iki şehir 2. Kahramanmaraş Şiir Festivali vesilesiyle bir araya geldi. Vali Hüseyin Avni Mutlu, ‘Sezai Karakoç özel ödülünü aldı’

İkinci Yeni şiirinin ve bir neslin yapı taşlarından Sezai Karakoç’un şiiri, edebiyatı ve düşünce adamlığının konuşulduğu 2. Kahramanmaraş Şiir Festivali; Kahramanmaraş Belediyesi tarafından İstanbul Cemile Sultan Kasrı’nda gerçekleştirildi.

Şairlere ilham veren müthiş bir İstanbul gecesinde yaşanan etkinliğe, başta “Festival Özel Ödülü”ne layık bulunan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu olmak üzere; Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Poyraz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turhan Çolakkadı, sanat dünyasından çok sayıda konuk katıldı.

Festivalin açılışında konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Poyraz, “Şiiri, başkenti Kahramanmaraş’tan Kültür Başkenti İstanbul’a getirmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz,’’ dedi.

İstanbul Şiirleri kitabı ile şiire katkılarından dolayı özel ödüle layık görülen Vali Mutlu, Üstad’ın “Sevgi” şiirini okudu ve kısa bir konuşma yaptı. “Güzel söz söylemek sadakadır” diyen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu “Büyük şair, üstat Sezai Karakoç’u andık. Mona Rosa, İnci Dakikaları, Doğu’nun Yedinci Oğlu şiirlerinin, bu toprakların şairi Sezai Karakoç’la aynı göğün altında yaşamaktan onur duyuyorum. Lirik,romantik ve metafizik duygularının şairi Karakoç’a hürmet ve sağlıklı ömürler diliyorum,” dedi.

Şairlere ve şiire katkılarından dolayı Vali Mutlu’ya ödülün takdim edilmesinin ardından program, İstanbul’un eşsiz boğaz manzarasında Bedirhan Gökçe’nin şiir dinletisiyle son buldu.

İlki geçen yıl gerçekleştirilen1. Şiir Festivali’nde Necip Fazıl Kısakürek anılırken, Onur Ödülü’ne Başbakan Recep Tayyip Erdoğan layık görülmüştü.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.