Hoşgeldiniz  

Vali Mutlu: Kerbela acıydı, aşûre kardeşlik

admin | 28 Kasım 2012 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, şehrin özel günlerine binaen bugün Bağcılar ve Zeytinburnu’nda Muharrem Ayı dolayısıyla düzenlenen iki Aşure Günü etkinliğe katıldı.

Kerbela acıydı, aşûre kardeşlik

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, şehrin özel günlerine binaen bugün Muharrem Ayı dolayısıyla düzenlenen iki etkinliğe katıldı.

İstanbul’a Kasım ayının insanı hafiften üşüten bu günlerinde bahar havası estiren Muharrem Ayı, her sene olduğu gibi bu yıl da İstanbullular arasında kardeşliğin ve barışın simgesi olmaya devam ediyor. Hicri Takvim’in başlangıç ayı olarak da kabul edilen Muharrem, İslam dünyası için özel bir anlam taşıyor.

Bugünlerde tencerelerde kaynayan aşlar, mutfaklarda hamarat ellerden çıkan aşurelerle de şenleniyor. Sadece İstanbul halkı kendi evlerinde değil; belediyeler, sivil kurum ve kuruluşlar da bu aya dair özel etkinlikler ve programlar düzenliyor.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, şehrin özel günlerine binaen bugün Muharrem Ayı dolayısıyla düzenlenen iki etkinliğe katıldı. İlk olarak Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Tanıtma Derneği tarafından düzenlenen Aşûre programına katılan Vali Mutlu, burada tek tek vatandaşlarla ilgilenerek programı düzenleyenlere teşekkür etti. Burada yaptığı konuşmada Kerbela`daki şehitler için duyduğu üzüntüyü dile getiren Mutlu, “Kerbela gibi elim olayların bir daha yaşanmamasını Allah`tan diliyorum.” dedi. Vali Mutlu’nun katıldığı programda Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ve Dernek Başkanı Dinçer Türkmen de hazır bulundu.

Daha sonra Zeytinburnu Kazlıçeşme`de bulunan Erikli Baba Türbe ve Tekkesini Koruma, Yaşatma, Kültür Dayanışma Derneği’nin düzenlediği programa katılan Vali Mutlu burada da birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verdi. Vali Mutlu, kendisine eşlik eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu Kaymakamı Mustafa Dündar, Dernek Başkanı Rıza Eroğlu ile vatandaşlarla ve davetlilerle sohbet etti.

Aşure ise hem Vali Mutlu’yu, hem de bütün davetlileri mutlu edecek kadar bahar kokuyordu.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.