Hoşgeldiniz  

Vali Mutlu ‘Aslına Uygun Yeni Baştan Yapılacak’

admin | 24 Aralık 2012 | Genel, İstanbul, Manşet A- A+

vali_mutluVali Mutlu, yangında hasar gören İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün rölevelerinden yararlanarak yeniden yapılabileceğini söyledi.

Sabah erken saatlerde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nde çıkan yangın sonrası olay yerine giden İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, hem yangından hasar gören İl Müdürlüğü, hem de benzer durumlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yangının kontrol altına alınmasının ardından olay yerine gelerek görevlilerden bilgi alan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü`müzün merkez binası burası. Önemli birimlerimizin olduğu bir daire. Sabah 06.00`a beş on dakika kala itfaiyemizin almış olduğu ihbarla çok kısa sürede müdahale edilmiş olmasına rağmen binanın tarihi bir bina, kagir bir bina olması nedeniyle büyüyen bir yangınla karşı karşıya kaldık. Toplam bodrumu da dahil olmak üzere 5 katlı binanın tamamında yangın çok ciddi hasara sebebiyet verdi. Gece olması nedeniyle büyük ihtimal elektrik kontağı olabileceği değerlendiriliyor. İtfaiyemizin vereceği rapor bu konuda bizlere daha net bilgi verecektir” dedi.
“Can kaybı olmaması tesellimiz”

“İstanbulumuzda 3 binden fazla okulumuzun, 3 milyon öğrencimizin, 100 binden fazla öğretmenimizin yönetildiği bir merkez. Buranın çok süratle toparlanması bundan sonraki süreçte milli eğitimimizin yapacağı bu. İşin ticari ve adli değerlendirmesini de ayrıca sürdürmüş olacağız. Büyük geçmiş olsun diyorum. 1800`lü yılların sonlarında yapılmış, eski Osmanlı Maarif Vekaleti döneminde de görev yapmış, böyle tarihi bir binanın yanması bizim için üzüntü vericidir ama bunlar yeni baştan inşa edilir. Çünkü elimizde rölöveleri var bu binalarımız aslına uygun yeni baştan mutlaka yapılacaktır. Sevindirici olan şu; binada hiç kimsenin olmaması nedeniyle can kaybımız yok. Gündüz saatinde olsaydı belki farklı bir muamele olabilirdi. Allah muhafaza can kaybı da yaşanabilirdi. O nedenle tesellimiz bu” diye konuştu.
“Şüphe uyandıracak bir husus şu ana kadar intikal etmiş değil”

Bir habercinin “önemli bir kurum binası o yüzden akıllara kundaklamayla ilgili kuşkularda geliyor. Şuana kadar yapılan incelemelerde herhangi bir kundaklamaya dair bilgi var mı?” Sorusuna Vali Mutlu, “Hayır öyle bir şey kesinlikle yok. Aklınıza bile getirmeyin. Söz konusu olmaz. Tabiki önemli bir bina önemi tarihi bir bina olması yoksa bütün devlet kurumları aynı önemdedir. Bütün devlet arşivi, devlet kayıtları resmi, evrak itibariyle her bina bu manada kıymetlidir, önemlidir. Ama burada ifade ettiğiniz üzere bir tereddütümüz şuana kadar yok. Emniyetimizden de bana intikal eden herhangi bir kaygı uyandıracak, şüphe uyandıracak bir husus şu ana kadar intikal etmiş değildir” cevabını verdi.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.