Hoşgeldiniz  

Üreten Kadınlardan ‘Başarı Hikayeleri’ Ataşehir’de

admin | 11 Mart 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

başarıAtaşehir Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlama Programı kapsamında, Andolu’nun çeşitli bölgesinden üretici kadınlar başarı hikayelerini anlattılar.

Recep Kenan / itvhaber.com

Proje Koordinatörlüğünü Gamze Akkuş İlgezdi’nin yaptığı ve Ataşehir Belediyesi 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü Kutlamaları kapsamında yürütülen, “Ekmek de istiyoruz Gül de…” temalı proje kapsamında; Burdur’dan Adıyaman’a, Alanya’dan Sivas’a, Edirne’den Bayburt’a, Giresun’dan İzmir’e Türkiye’nin dört bir yanından gelen, bazıları mikro kredi destekli üretici kadınlar; el emeği göz nuru ile yaptıkları dokuma, kemik tarak, sabun, ahşap kakma, cam seramik ve benzeri yörelerinin kültür izlerini taşıyan ürünlerini üretmeye başlama aşamasında ve sonrasında karşılaştıkları, yaşadıkları sorunlar ile elde ettikleri başarılarını anlatılar.

Prof. Günay Atalayer’in moderatörlüğünde Anadolu’nun çok çeşitli bölgesinden gelen girişimci, el işi sanatçısı üretici kadınlardan 20’sinin başarı öyküsünün dinlendiği programa Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi aynı zamanda Kadınlar Günü Kutlama Programı Proje Koordinatörü Gamze Akkuş ilgezdi, Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Nazan Erkmen, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Sadık Kayhan, İsmail Kabakçı ve Ataşehirlileri kadınlar katıldı.

 

FOTOLAR İÇİN TIKLAYINIZ

 

İlk üretim çalışmaları sırasında eşleri tarafından bile ciddiye alınamadıklarını ifade eden üretici kadınlar, şimdi önlerinde ceketlerini iliklediklerini söylediler.

Tedarikçisi ile görüşmeye giderken bir erkek yanında bir erkek bulunmasının zorunlu olduğunu söyledi. Bu amaçla yardım eden bir beyin arabasına bindiği için yaşadığı sorunu dile getiren girişimci kadın ise şimdi 50 kadın istihdam ettiğine ve bölge ekonomisine önemli sayılacak katkısına dikkat çekti. Söz konusu dönemde yardım aldığı GAKGİDEM görevlisi Ali beye desteklerinden dolayı teşekkür eden Adıyamanlı girişimci; “Şimdi Bakanlığı’na kayıtlı el işi sanatçısı oldum.”dedi.

Teknolojinin bitirdiği birçok kültürel ve yöresel el işi ürünlerin bu dönemdeki destek ve projelerle yeniden canlandırıldığını ifade eden kadınlar aynı zamanda da kadınların aile bütçelerine katkıda bulunduklarını ve daha özgür olabildiklerini söylediler.

Program sonunda katkılarından dolayı Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Nazan Erkmen, Prof. Günay Atalayer’e plaket verildi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.