Hoşgeldiniz  

Üniversiteli Olmak İçin Son Şans!

admin | 16 Eylül 2014 | Eğitim, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

Üniversiteli Olmak İçin Son Şans (3)İstanbul Ajansı’nda Burcu KASARCI imzası ile yayınlanan bir yazıda üniversiteye girişte son şans olan ek yerleştirmeleri ve kontenjanlar araştırılıp üniversiteli adaylarına sunuluyor.

İstanbul Ajansı olarak, üniversiteye girişte son şans olan ek yerleştirmeleri ve kontenjanları araştırdık.

Üniversiteye giremeyen adaylar için yeni bir dönem başlıyor. Aldığı puanla herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar ek kontenjan tercihleriyle üniversiteli olma şansını yakalıyor. İstanbul Ajansı okurları için üniversitelerin ek kontenjan bölümlerini ve kaç kişi alacaklarını araştırdık.

2014-2015 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına, 2014-ÖSYS sonuçlarına göre ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacak.

Adaylar, 2014-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini, 18-25 Eylül 2014 tarihleri arasında internet üzerinden bireysel olarak yapacak. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler işleme alınacak.

Ek yerleştirme ücreti ne kadar?

Ek yerleştirme için tercih ücreti 10 TL olacak. Tercih işleminden önce bu ücretin yatırılmış olması gerekiyor. Adaylar ücreti, T.C. Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı, T.C. Halk Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı, Akbank tüm şubeler ve İnternet bankacılığı Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı Türk Ekonomi Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı, DenizBank tüm şubeler ve İnternet bankacılığı veya Tüm PTT İş Yerleri aracılığıyla yatırabilecek.

Ek Yerleştirme tercih ücreti ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecek.

ÖSYM, 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu’nu ve genel bilgileri yayımladı. Buna göre;

Tablo-3A. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Ön Lisans Programları

Tablo-3B. YGS Sonucuna Göre Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Ön lisans Programları

Tablo-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları

Tablo-3A, Tablo-3B ve Tablo-4’te Yer Alan Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları

Tablo-6A Ortaöğretimdeki Alanlar İle Aynı Alanlardaki Lisans Programları

Tablo-6B-1 Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının Alanları İle Aynı Alanlardaki Lisans Programları

Tablo-6B.2 Teknoloji Fakültesi Lisans Programları

Tablo-6B.3 Sanat ve Tasarım Fakültesi Lisans Programları

Tablo-6B.4 Turizm Fakültesi Lisans Programları

Tablo-6C Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumu Mezunlarının Sınavsız Yerleşebilecekleri Mesleki Yüksekokulu ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları

Tablo-7 Okul Türleri ve Kodları

Tablo-8 Ortaöğretim Kurumlarındaki Alanlar ve Kodları

2014-ÖSYS Ek Yerleştirmeye ilişkin bilgiler, 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu’nda yer alıyor. Kılavuz basılı olarak dağıtılmayacağından adayların ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri yararlarına olacak.

Ek yerleştirme işlemleri, 2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu, 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu’nda belirtilen esaslara göre yapılacak.

Derleyen: Burcu KASARCI / İstanbul Ajansı

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.