Hoşgeldiniz  

Ülke, Kürt – Türk Düşmanlığına Sürüklendi

admin | 11 Eylül 2015 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

atasehir_Baris_HDP_k (1)Ataşehir İçerenköy’deki HDP binasına yapılan saldırıyı, yaptıkları basın açıklamasıyla kınayan Ataşehir Barış Bloku üyeleri barış ortamının sağlanmasını istediler.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Barış Bloku üyelerinin de aralarında olduğu bir grup HDP Ataşehir ilçe binasının önünde toplanan grup Türkçe ve Kürtçe sloganlar atarak HDP Ataşehir ilçe Merkezine önceki akşam yapılan saldırıyı kınadı.

atasehir_Baris_HDP_k (2)

Ataşehir İçerenköy’deki HDP binasına yapılan saldırıyı, yaptıkları basın açıklamasıyla kınayan Ataşehir Barış Bloku üyeleri; “Silahların derhal susmasını, saldırıların sona ermesini ve ülkemizin yeniden barış ortamına kavuşturulmasınıatasehir_Baris_HDP_k (3) istiyoruz” dediler.

7 Haziran seçimleri sonrası barış sürecinin kesintiye uğradığının ifade edildiği basın açıklamasını yapan Ataşehir Barış Bloku Eş Başkanı Erdal Yıldırım, iki yıldır tek merminin atılmadığı, tek cenazenin olmadığı ülkemizin yeniden savaş, şiddet ve kaos ortamına sürüklendiğini iddia etti.

Seçilmiş olan yöneticiler gözaltına alınıp tutuklanmaya, insanların zorunlu ihtiyaçlarını giderme koşullarının dahi engellenmeye başlandığının iddia edildiği açıklamada; Dağlıca ve Iğdır’da asker ve polislere karşı yapılan bombalı saldırılarla zirveye çıktı. Ülke adeta bir Kürt-Türk düşmanlığı ortamına sürüklendi. Kendilerine Ülkücü, Alperen ve Osmanlı Ocakları adını veren gerici faşistler ülkenin dört bir yanında, tıpkı 6-7 Eylül 1955 tarihinde Rumlara ve diğer azınlıklara karşı yapılan yağmalama, taciz, tecavüz ve linç girişimlerini tekrarlamaya başladılar” denildi.

Son günlerde yapılan saldırıların benzerinin Ataşehir’de de görüldüğünü hatırlatan Erdal Yıldırım; “Kürtlerin işyerlerine, evlerine, sokakta gördükleri,  hatta Kürt’e benzettikleri herkese, parti binalarına tam bir gözü dönmüşlük, vandallık ve düşmanlıkla saldırmaya, ellerine geçen her şeyi yakıp yıkmaya, yağmalamaya başladılar. Son olarak, ilçemiz Ataşehir’de de bir araya gelen yaklaşık 200 saldırgan, polisin gözetimi ve kollaması altında HDP ilçe binasına kadar geldiler. 5. kata çıkıp içerideki her şeyi kırıp döktüler, bilgisayarları ve eşyaları camdan aşağıya atıp yaktılar. İtfaiye yangından çok sonra olay yerine geldi. Yağmalamayı seyreden polis de saldırıdan sonra göstermelik olarak HDP ilçe binası etrafında bir müddet güvenlik çemberi oluşturdu. Bizler Barış Bloku olarak bu savaş ortamının ve saldırıların sona ermesini, parmakların tetikten çekilmesini, silahların derhal susmasını ve ülkemizin yeniden barış ortamına kavuşturulmasını istiyoruz” ifadeleri ile basın açıklamasını tamamladı.

Polisin sıkı güvenliği altında yapılan basın açıklamasının ardından 15 dakikalık oturma eylemi yapan grup, olaysız şekilde dağıldı.

atasehir_Baris_HDP_k (4)atasehir_Baris_HDP_k (5)

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.