Hoşgeldiniz  

UEFA İstanbul 2019 Süper Kupa’yı Liverpool Aldı

admin | 15 Ağustos 2019 | Dünya, İstanbul, Manşet, Spor, Türkiye, Üst Manşet A- A+

2019 UEFA Süper Kupa finali iki İngiliz kulübü Liverpool ile Chelsea arasında İstanbul Beşiktaş Park’ta oynanan karşılaşma ile sahibini buldu. Süper Kupa’nın kazanı belli oldu.

2018-2019 UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Liverpool ile 2018-2019 UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Chelsea’yi karşı karşıya getiren müsabakanın galibi, normal sürenin 1-1’lik, uzatma devrelerinin 2-2’lik eşitlikle bitmesinin ardından penaltı atışları sonucunda 5-4’lük skor ile Liverpool oldu.

Liverpool İlk 11’i:
Adrian, Fabinho, Virgil van Dijk, James Milner, Sadio Mane, Salah, Joe Gomez, Jordan Henderson, Oxlade-Chamberleain, Andy Robertson, Matip

Chelsea İlk 11’i:
Kepa, Christensen, Jorginho, Kante, Pedro, Zouma, Kovacic, Giroud, Pulisic, Azpilicueta, Emerson

Gol: Dk. 36 Giroud, Dk. 100 Jorginho (Chelsea,) Dk. 48, 95 Mane (Liverpool)

Karşılaşmayı siyaset, spor ve iş dünyasından da birçok isim takip etti. Mücadeleyi Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik ve Süper Lig kulüp başkanları izledi.

Maçın ardından gerçekleştirilen seremonide UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, kupayı takım kaptanı Jordan Henderson’a verdi. Henderson daha sonra kupayı takım arkadaşlarına götürdü. Liverpoollu oyuncular, toplu halde kupayı havaya kaldırarak başarının sevincini yaşadı.

İstanbul, 2005 UEFA Şampiyonlar Ligi ve 2009 UEFA Kupası’nın ardından UEFA’nın kulüpler düzeyindeki üçüncü kupasına da ev sahipliği yaptı. Bununla birlikte, 2020 UEFA Şampiyonlar Ligi Final müsabakası da 30 Mayıs 2020 tarihinde Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak.

İstanbul’daki mücadele Avrupa’nın yanı sıra Afrika, Asya, Latin Amerika, Kuzey Amerika, Ortadoğu ve Okyanusya’nın tamamında yer alan 215 ülkede naklen ekranlara geldi.

UEFA Süper Kupa karşılaşmasını Fransız hakem Stéphanie Frappart yönetti. Bu mücadeleyle birlikte, UEFA’nın erkekler kategorisindeki üst düzey bir karşılaşmasında düdük çalan ilk kadın hakem olan Frappart’ın yardımcılıklarını vatandaşı Manuela Nicolosi ve İrlanda Cumhuriyeti’nden Michelle O’Neal yaptı. Müsabakanın dördüncü hakemi ise FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır’dı.

Ayrıca Fransa’dan Clement Turpin’in VAR Hakemi olarak görev aldığı müsabakada, Video Yardımcı Hakem Asistanları (AVAR) da yine aynı ülkeden François Letexier, Almanya’dan Mark Borsch ve İtalya’dan Massimiliano Irrati oldu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.