Hoşgeldiniz  

Türkler internet yasaklarını dinlemiyor

admin | 26 Eylül 2012 | Genel, Gündem, Manşet, Teknoloji, Türkiye A- A+

ABD merkezli düşünce kuruluşu Freedom House tarafından hazırlanan bir rapora göre; Türkiye’deki internet kullanıcıları resmi kurumlar tarafından getirilen yasakları dinlemiyor.

Türkiye’de internet yasaklarını delmek için teknik ve teknolojilerinin oldukça yaygın bir şekilde kullanıldığını ifade edildiği raporda; ‘Türkiye’de ne zaman popüler bir internet sitesi yasaklansa, kullanıcılara söz konusu yasağın nasıl delineceğine gösteren onlarca makale internette yayınlanıyor.’ deniliyor. Rapora göre; 2,5 yıl boyunca yasaklı olmasına rağmen video paylaşım sitesi Youtube’un bu süre boyunca ülkenin en çok ziyaret edilen 8. sitesi oldu.

Raporda ayrıca, Türkiye’de internet ve cep telefonu kullanımının son dönemde hızla arttığı bununla birlikte internet üzerinde kayda değer bir siyasi sansür bulunduğu ifade ediliyor.

ESTONYA EN ÖZGÜR; ÇİN, KÜBA, İRAN EN BASKICI

Dünya çapında internet özgürlüğünü göstermek amacıyla hazırlanan ‘İnternetin ve Dijital Medya’nın Küresel Değerlendirmesi’ isimli raporda farklı bölgelerdeki 47 ülkenin durumu teker teker inceleniyor. Buna göre Estonya internetin en serbest kullanıldığı ülke olurken ikinci sırada ABD, üçüncü Almanya yer aldı. Öte yandan internet üzerindeki baskıların en fazla ülkeler sırasıyla Çin, Küba ve İran oldu. Türkiye ise; 47 ülke arasında 26. olarak Tunus, Ürdün ve Libya ile ‘kısmen özgür’ kabul edilen ülkeler arasında yer aldı.

Stargazete

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.