Hoşgeldiniz  

TOPU ‘ATAŞEHİR’DE İMAR NE İSE YENİSAHRA ve BARBAROS’A O EMSALİ VERDİK’

admin | 14 Aralık 2012 | Ataşehir, Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber A- A+

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu Ataşehir’in bloklarında imarda emsal ne ise Yenisahra ve Barbaros imarında da o emsali verdiklerini söyledi. 

yenisahra_ve_barbaros_mahallelerinin_imariTOPU ‘ATAŞEHİR’DE İMAR NE İSE YENİSAHRA ve BARBAROS’A O EMSALİ VERDİK’

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

İBB Başkanı Kadir Topbaş’a Ve İBB Meclisi’ne Teşekkür Ediyorum.

Ataşehir’in 1/5.000’lik imar planlarının İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanmasından sonra görüştüğümüz Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu, Ataşehirweb’e yaptığı özel açıklamada; “Ataşehir’in sitelerinin imarı neyse onu verdik. İBB Başkanı Kadir Topbaş’a ve İBB Meclisi’ne teşekkür ediyorum’ dedi.
Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu; ” Ataşehirin yeni bloklarında imar emesali ne ise Yenisahra ve Barbaros Mahallelerinde onu verdik. Ağaoğlu, Varyap, Dumankaya, Teknik Yapı gibi Ataşehir’in önemli firmalarının yaptığı yerlerde imar emsali ne bu bölgeyede onu verdik. Böylece İstanbul Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’ın Ataşehir’e farklı davranıyor iddialarının asılsız olduğunu gördük.”dedi.
Bu gün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda, Yenisahra Mahallesi ve Barbaros Mahalleleri’nin 1/5000’lik imar planları görüşülerek onaylandı. Yenisahra Mahallesi ve Barbaros Mahalleleri’nin 1/5000’lik imar planları askı ve itiraz sürelerinin ardından yürürlüğe girecek.

“İmar Hakkı Transferi” İle Hak Kaybı Önleniyor

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu; “Bu plan İstanbul’daki tecrübelerin uygulamaya yansıdığı son plandır. Yeşil alan, sosyal donatı alanları ve yol alanlarındaki kayıpları asgariye indiren,”İmar Hakkı Transferi” ile hak kaybını ve mağduriyeti ortadan kaldıran bir plandır. İmar Hakkı Transferi’nin uygulanacak olması bölgede sosyal donatı alanlarının daha çok olmasını sağlayacaktır. Ayrıca eski planlardaki sosyal donatı alanlarındaki hak sahipleri de imar transferi hakkından faydalanacaklar.”dedi

Plan Kademeli Artış Ön Görüyor

“Plan kademeli artış ön görüyor.”diyen, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu, sözlerini şöyle sürdürdü; Kişi tek başına yapmak isterse belli bir imar, 3.000 metrekareyi bulunca 2,5 emsal geçerli olacak. Burada çok ciddi bölgesel incelemeler yapıldı. Planın oluşturulma sürecinde mevcut yapı durumu, yapı adalarının durumu incelendi, ortalamaları alındı. Hazırlanan plan bilimsel bir imar planıdır. Erdoğan Bayraktarın’da bir açıklaması var; ‘İstanbul’da 3 emsalin üzerinde imar beklenmesin, mümkün değil.’ şeklinde. Gerçekten bu kadar yoğunluğun yaşadığı bir yerde, İstanbul’un trafiğinin yoğun olduğu bu bölgede böyle bir emsal, hem birleşmeleri, hem de anlaşmaları da kolaylaştıracak. Bu emsalle bölge halkı rantın tamamını elde edecektir. Yıllardır bölge halkı çamurlu sokaklarını, 40 yıldır bu bölgenin kahrını çeken vatandaşlarımız, onların çocukları inşallah bu bölgede belli bir gelir elde edecekler. Bu bölge insanının hakkıdır. Kimsenin o rantta gözü olmaması lazımdır.

Bundan sonra halkımıza düşen doğru kişilerle, doğru firmalarla iletişime geçmeleri. Doğru isimlerle anlaşmalar yapmaları. Ticari olarak hırsa kurban gitmemeleri, şu daha fazla veriyor, bu daha fazla veriyor hırsına meydan vermemeleri, vatandaşı zor duruma sokacak simsarların ellerine düşmemeleri gerekiyor. Özellikle komşuları ile ve adadaki parsel sahipleri ile birlikte hareket etmeleri gerekmektedir.

Bu imar plan bölgenin kentsel dönüşümü için bulunmuş bir formül. Bu formülün hayata geçirilmesi için gayret göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. Yenisahra ve Barbaros Mahallelerinin birçok yere göre daha çabuk dönüşüm gerçekleştireceğine inanıyorum bu planla birlikte. Tabii ki eksikleri vardır. İtiraz sürecinde bunların takipçisi olacağız. Bu süreçte, varsa hataların düzeltilmesi mümkündür.

Ben Yenisahra ve Barbaros Mahallelerimize yeni imar planlarının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Geç kalınmıştır. Geç kalınmasında kimin eksikliği vardır, böyle mi olsaydı, şöyle mi olsaydı, bunlar artık geride kalmıştır. El birliği ile bu plana sahip çıkıp bölgede dönüşümü bir an önce başlatmalıyız.

Buradaki Dönüşüm Ataşehir’e Örnek Olacak

Biliyorsunuz Ataşehir modern şehirciliğin, siteleşmenin ilk ortaya çıktığı bölge. E5, E6, lüks konut bölgesi ve finans merkezine en yakın bölge. Dolayısı ile burada gerçekleştirdiğimiz dönüşümü; Mustafa Kemal, Aşık Veysel’de de gerçekleştireceğiz. Buradaki tecrübelerimizden Ataşehir’in diğer bölgelerinde yapılacak planlarda yararlanacağız. Yeniçamlıca, içerenköy bölgelerinde buradan elde edeceğimiz tecrübelerden yararlanacağız. Şimdi bu plan ile Ataşehir’in diğer bölgeleri de modernleşme şansını yakalayacaktır.

Kadir Beye, Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’a Büyükşehir Meclisi AK Parti Gurup Başkanı Ergün Turan, Gurup Başkan Vekili Ergün Turan, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, İBB Meclisi imar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş ve tüm üyelerine Ataşehirliler adına ben teşekkür ediyorum.

Bizim ilettiğimiz halıkın taleplerini dikkate alarak bir imar çalışması yapıldı. Bu da göstermiş olduki Kadir Bey’in Ataşehir’e yada her hangi başka bir yere karşı özel uygulaması olmamıştır. Bu plan emsalleri ile ilgili bilimsel çalışılmış plandır. Yüzde yüz memnuniyet olmaz. Mutlaka memnuyetsizlik olacaktır. Ama ‘İmar Hakkı Transferi’ ile İnanıyorum ki memnuniyet yüzde yüze yakın olacaktır.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.