Hoşgeldiniz  

TFF’DE ATATÜRKÇÜLER TASFİYE Mİ EDİLİYOR?

admin | 16 Ağustos 2016 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Genel, Gündem, Manşet, Siyaset, Spor, Türkiye, Üst Manşet A- A+

baris_yarkadas_chp_meclis_onerge15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrası Türkiye Futbol Federasyonu’nda (TFF) yaşanan görevden almalara birçok Atatürkçü kimliğiyle bilinen kişinin de isminin eklendiği ifade edildi.

‘KURU’NUN YANINDA YAŞ DA YANAR!’

Görevden almaları TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Yaşam ve inanç tarzı ile cemaatle asla yan yana gelemeyecek kişilerinde görevden alındığı ifade edilmekte, görevden alınmalarda ne yazık ki; ‘kurunun yanında yaş da yanar’ özdeyişi gerçekleşmiş durumda” dedi. Görevden alınmalarla ilgili hangi kriterlerin göz önüne alındığının da bilinmediğini belirten Yarkadaş, Atatürkçü kimlikleriyle bilinen insanların büyük mağduriyet yaşadıklarını duyuyoruz dedi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na önerge sunan CHP’li Yarkadaş, şu soruları yöneltti:

– TFF’de yaşanan görevden alınmalarda hangi kriterler göz önüne alınmıştır?

– TFFHGD yönetimlerinde yer alıp eski AKP Milletvekili ve Başkan Abdurrahman Arıcı’ya muhalefet yapan isimlerin de soruşturma kapsamında görevden alındığı doğru mudur?

– Görevden alınmalarla alakalı listeyi kim ya da kimler ne şekilde hazırlamıştır? “Atatürkçü tasfiyesi” yapıldığı iddiaları doğru mudur?

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.