Hoşgeldiniz  

TANER ÖNER; ‘İDDİA VE YAYIN HAKKI KADIN FUTBOLUNU DESTEKLER’

admin | 07 Ekim 2016 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Röportajlar, Spor, Üst Manşet A- A+

atasehir_kadin_futbol_der-00Beşiktaş Kadın Futbol takımının Kadınlar 1. Futbol ligine ilgiyi artıracağını kaydedenAtaşehir Belediye Spor Teknik Sorumlusu , yeni sezonda şampiyonluk hedeflediklerini söyledi.

Kadın futbolunda dışa bağımlılığın azalması için alt yapıya önem verilmesi gerektiğini vurgulayan beden eğitim öğretmeni ve Ataşehir Belediye Spor Teknik Sorumlusu Taner Öner, kaliteli oyuncu sayısının 50’yi geçmediğini kaydederek; kadın futbolunda kalitenin artması için yabancı düzenlemesinin yanı sıra altyapının geliştirilmesi, teşvik edilmesi gerektiğini kaydetti.

Futbolda, Erzincan’da başlayan ve 20 yılı aşkın tecrübesinin olduğunu geçtiğimiz sezon çalışmaya başladığı kadın futbolunun çok farklı olduğunu gördüğünü kaydeden Öner, Beşiktaş Kadın Futbol takımının da yer aldığı Kadınla 1. Futbol liginde şampiyonluk mücadelesi vereceklerinin vurgulayarak; yayın hakları, reklam geliri ve İddia payları ile sponsorların desteklerinden oluşan kaynakların futbolun gelişmesinde önemli katkı vereceklerini kaydetti.

atasehir_kadin_futbol_der-1

ALTYAPIYA ÖNEM VERİLMELİ Kİ, DIŞA BAĞIMLILIĞIMIZ AZALSIN

Kendisinden önceki teknik ekibin yaptığı çalışmaların, takımın başarısındaki önemine dikkat çeken Ataşehir Belediye Spor Teknik Sorumlusu Taner Öner, Mevlana Lisesi ile başlayan çalışmalarında önemli başarılara imza attığının altını çizerek “Önceki dönemde takımı çalıştıran arkadaşımın Mevlana Lisesinde çok başarılı olduğu ve takımın kurulmasında büyük çalışmalara imza attığını biliyorum. Bende sistemi diğer liseleri tarayarak geliştirmeye çalıştım.  Yıldız ve genç takımımızda 27 sporcumuz var. Biz A takımla maçlar oynarken onlarında alt yapıda çalışmalara devam etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Altyapıya önem verilmeli ki sonraki dönemde dışa bağımlılığımız en azından azalsın. Kendi kaynaklarımızdan da oyuncu taşıyabilelim takımımıza” dedi.

SAYISI ELLİYİ GEÇMEYECEK KALİTELİ SPORCU VAR

Kadın futbolunda alt yapıya önem verilmediğinin altını çizen Ataşehir Belediye Spor Teknik Sorumlusu Taner Öner, kendisinin de bu konuya dikkat çekmek istediğini ifade ederek; “Türkiye’de alt yapıya ilgi gösterilmediği, bu değer bilinmediği için sayısı elliyi geçmeyecek kadar kaliteli milli takımda oynayabilecek sporcu var. Geçen günlerde Antalya’da yapılan bir toplantıda sorunlara çözüm bulma adına bazı kararlar alındı. Bunlardan biri kadın futbolunun İddia’da yer alması ile ilgili… Diğeri ise futbolcu öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından takımın olduğu yere görevlendirmeleri.  Bu konularda alınacak olumlu kararlar hepimizi rahatlatacak” şeklinde konuştu.

atasehir_kadin_futbol_der-5

YABANCI DÜZENLEME YAPILMALI

Oyuncu sıkıntısının futbol kalitesinin düşürdüğünün altını çizen Taner Öner, Yabancı oyuncu statüsü ile ilgili düzenleme yapılmasının gereğini vurgulayarak; “Yabancı sporcu transferinde bedellerin düşürülmesi ve sayının arttırılması gerekiyor. Bizde sayı az kaliteli oyuncu yok. Yabancı düzenlemesinin yanı sıra altyapının geliştirilmesi lazım” ifadelerine yer verdi.

KADINLAR LİGİ ÇOK FARKLI

Erzincan’da 20 yıldır değişik liglerde görev yaptığını, Ataşehir Belediye Spor’a geçtiğimiz sezon yeni geldiğini belirten Taner Öner, “Takımın başına geçen sezon yeni gelmiştim. Kadınlar futbol ligi çok farklı. Çok daha nezih ama çok daha fazla kurumsal reklam yapılabilecek ve ön plana çıkarılabilecek bir durum.  Ne yazık ki kimse farkında değil… Geçen sezon takımı ligi tanımakla, sorunları inceleyip öğrenmekle geçti. Bu sene tecrübelerimi takıma aktarabileceğim. Bu süreçte başkanım yanımda oldu, ona teşekkür ederim” dedi.

atasehir_kadin_futbol_der-9

HEDEFİMİZDE KESİNLİKLE ŞAMPİYONLUK VAR

Bu sezon hedeflerinde şampiyonluk olduğunun altını çizen Taner Öner Beşiktaş Kadın Futbol takımının da 1. Lige gelmesi ile birlikte kadın futbolunun hak ettiği ilgiyi göreceğine inandığını ifade ederek sözlerini, “Artık bundan sonra projeler olmalı. Bununla ilgili başkanıma bir sunum yaptım. Hedefimizde kesinlikle şampiyonluk var. Alt yapıdaki çocuklarımızın iyi yetişmesi, A takımımızdaki çocuklarımızın daha elit ortamda spor yapmaları ve hak ettikleri değeri kazanmaları. Ligimize Beşiktaş gibi takımlar geldi. Reklam açısından ön plana çıkacaktır. Yeni takımların İstanbul ayağında bizden çekindiklerini biliyoruz. Artık kadın futbolu da güzelleşiyor büyüyor” ifadelerini kaydederek sürdürdü.

YAYIN HAKLARINI İSTEYEN TV KANALI VAR, İDDİA’DA YER ALMALI

Aynı zamanda beden öğretmeni olarak ta görev yapan Tane Öner, kadın futbol liginin yayın haklarını isteyenlerin olduğunu bununla birlikte kadın futbolunun gelişmesi için gerekli olan kaynağın yaratılması için İddia’da da yer almasından yana olduklarını kaydederek; “Yayın haklarını isteyen TV kanalı var. Ciddi talepte bulunmuşlar. Bizde iddiaya girsin istiyoruz. Çünkü geçen sezon maddi olarak sıkıntılar çektik. Başkanımız bu konu ile ilgili çok uğraştı. Sponsorlardan gelen reklam geliri, yönetici ve taraftar desteğiyle bu sene çok farklı bir Ataşehir izleyeceğiz” dedi.

atasehir_kadin_futbol_der-19atasehir_kadin_futbol_der-20atasehir_kadin_futbol_der-22atasehir_kadin_futbol_der-26

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.