Hoşgeldiniz  

Suriye’den Akçakale’ye top atışları: 5 ölü

admin | 03 Ekim 2012 | Asker, Dünya, Genel, Gündem, Manşet


admin

Warning: Use of undefined constant user_email - assumed 'user_email' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/haberina/public_html/wp-content/themes/HaberMatikV2/single-kose-yazilari.php on line 22
cemil_kirim@hotmail.com

Suriye’den ateşlenen top mermileri, Türkiye’nin Şanlıurfa kentinin Akçakale ilçesinde 5 kişinin ölümüne yol açtı.

Türk hükümeti, alınacak önlemleri görüşüyor.

Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, sınırın Suriye tarafından 2 ayrı top atışı yapıldığını belirterek, ”Mermi bir eve isabet etti. 5 vatandaşımızı kaybettik; ailelerine bağsağlığı diliyorum” dedi.

Anadolu Ajansı’nın belirttiğine göre, Suriye’nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinden ateşlendiği sanılan top mermileri ilçe merkezindeki Yeni Mahalle’yi vurdu.

Yaralanan 9 kişi hastanelere kaldırılırken, Belediye Başkanı, Türk medyasına yaptığı açıklamalarda, hayatını kaybedenlerin bir anne ile üç çocuğu olduğunu duyurdu.

Konuyla ilgili ilk resmi açıklama, Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’tan geldi: “Son olay bardağı taşırmıştır. Bir defa Türkiye egemen bir ülkedir. Kendi toprağına karşı bir saldırı yapılmış ve yurttaşlarımız hayatını kaybetmiştir. Bunun uluslararası hukukta mutlaka bir karşılığı vardır.”

Türkiye Dışişleri Bakanı Davutoğlu, olayla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı yetkilileri ve Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’den aldığı bilgileri, BM ve NATO Genel Sekreterleri, Arap Birliği yetkilileri ve BM’nin Suriye Özel Temsilcisi Lakhdar Brahimi’ye iletti.

Davutoğlu daha sonra, Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüşmeye gitti. Erdoğan’ın programını iptal ederek, Başbakanlık Konutu’nda kaldığı belirtiliyor.

Türkiye-Suriye sınırındaki birçok nokta, bir buçuk yıldır Beşşar Esad yönetimine karşı savaşan isyancıların kontrolünde.

Sınır bölgesinde isyancılarla Suriye güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların şiddetlendiği geçen ay, seken mermi ve bomba parçalarının sıçradığı Akçakale’de okullar tatil edilmişti.

BBC Türkçe

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.