Hoşgeldiniz  

Sorunlar Büyükşehir’in Büyük Katkılarıyla Çözülecek

admin | 08 Ekim 2019 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Meclise imar planı çalışmaları hakkında bilgi veren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 25 yıldır İstanbul’u yöneten ben olsam Ataşehir’in bütün imar planları çıkmış olurdu.” Dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ekim ayı toplantıları ilk birleşiminde kürsüden yaptığı konuşma ile Ataşehir Belediye Meclisi’ne imar planı çalışmaları hakkında bilgi veren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Olası İstanbul depreminde İstanbul’un yüzde 70’i yıkılır. Ataşehir’in de yüzde 70’i yıkılır. 25 yıldır İstanbul’u ben yönetmiş olsaydım Ataşehir’in bütün planları çıkmış, bütün sorunları çözülmüş olurdu.” Dedi.

ATAŞEHİR’İN SORUNLARI BÜYÜKŞEHİR’in BÜYÜK KATKILARI İLE ÇÖZÜLECEK

Ataşehir’in sorununun çözümüne yönelik çalışmaların sürdüğünü kaydeden Battal İlgezdi, Ataşehir’in bir çok sorunun Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğu’nun büyük katkıları ile çözüleceğini ifade etti.

YENİSAHRA VE BARBAROS MAHALLELERİNDE RUHSAT VERİYORUZ

Seçim sırasında çıkan Yenisahra ve Yakın Çevresi Uygulama İmar Planı kapsamında bölgede ruhsat vermeye başladıklarını ifade eden Battal İlgezdi, “Yenisahra ve Barbaros mahallelerine ruhsat veriyorum. Arzu eden gelsin ruhsatını alsın, inşaatını yapsın. Hangi firma ile anlaşmışsanız o firma ile gelin plan notları gereği ne ise onu yaparız.” Diye konuştu.

MUSTAFA KEMAL VE AŞIK VEYSEL’E ADİL OLMAYAN UYGULAMA

Mustafa Kemal ve Aşık Veysel’e 1.5 emsal verilirken yaşanan adaletsizliğe dikkat çeken Başkan İlgezdi Konuşmasında, “Biz söylediğimiz sözün arkasındayız.  Şuanda Yenisahra Barbaros’a 2.5 emsal verilmesine rağmen Mustafa Kemal ve Aşık Veysel’e 1.5 emsal verildi. Ne farkı var? Sadece oradakiler Cumhuriyet Halk Partisi’ne yüzde 75 oy veriyor diye 1.5 verdiler. Biz o dönemde söyledik; bu doğru bir iş değil. Adaleti sağlayalım. Yani, Yeni Çamlıca mahallesinde sorunlar var. O zaman oraya 1 emsal verelim. Başka yere n3 emsal verelim. Böyle bir şey yok. Biz adil davranacağız. Bize oy verdi – vermedi diye mahallelere farklı imar vermeyeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

MUSTAFA KEMAL VE AŞIK VEYSEL PLANLARI MÜDÜRLÜĞE İADE EDİLDİ

Başkan İlgezdi açıklamasında, Teknik başkan yardımcısı arkadaşım, planlama müdürleri arkadaşlarım Büyükşehir ile organize çalışıyor. Mustafa Kemal ve Aşık Veysel planları müdürlüğe iade edildi. Şu anda kurulan komisyon aynı Yenisahra ve Barbaros’taki gibi 2.5 emsal olarak çalışmalar devam ediyor.” İmar planı çalışmalarının sürdüğünün altını çizdi.

YENİ ÇAMLICA’DA MÜLKİYET ÇALIŞMASINI BİTİRECEĞİZ. DAHA SONRA DA İMAR

Ataşehir’in mülkiyet sorunu ile öne çıkan mahallesinin sorunlarının çözümüne yönelik çalışmaların da sürdüğünü kaydeden Battal İlgezdi, sorunun Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğu’nun büyük katkıları ile çözüleceğini ifade ederek; “Yeni Çamlıca ile ilgili tapu, mülkiyet sorunu var. Bu konuyla ilgili Sadık Bey ile gittik görüştük. Yıllardır verilmeyen yetki yazısını ilçe belediyesine alacağız. Mülkiyet çalışmasını bitireceğiz. Daha sonra da imar ile ilgili çalışmaya başlayacağız.” Dedi.

VATANDAŞLARIN MÜLKİYETİNE FARKLI ŞEYLER KONMUŞ

İlgezdi, yargı tarafından iptal edilen İçerenköy ve Küçükbakkalköy planlarının da yeniden yapılacağı bilginsi aktardığı konuşmasını; “İçerenköy Küçükbakkalköy planları bildiğiniz gibi mahkeme kararıyla iptal edildi. Orayla ilgili plan hazır… Çok gereksiz şekilde vatandaşların mülkiyetine farklı şeyler konmuş. Bir değerlendirme yapacağız. Vatandaşın mülkiyet ile ilgili sorununu çözeceğiz. Bölgenin planları da şu anda hazırlanıyor.” İfadeleri ile sürdürdü.

FERHATPAŞA İMARI BÜYÜKŞEHİR’İN KATKILARI İLE ÇÖZÜLECEK

Su havzası olduğu gerekçesi ile yıllardır imar planının adının bile edilemediği Ferhatpaşa’yı rahatlatacak haber veren Battal ilgezi, yine Büyükşehir’in katkıları ile sorunun çözüme kavuşacağının altını çizerek, “Ferhatpaşa ile ilgili de yoğun bir çalışma yapıyoruz. Ferhatpaşa dahil bütün planları çıkaracağız. Bu konuda hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bir avantajı var. Sayın Başkan belediyecilikten geliyor. Aynı sıkıntıları kendi de görmüş.” Dedi.

İÇERENKÖY PLANLARINDA YENİ OKUL YOK

Sağlıklı imar planı yapmak istediklerini kaydeden Battal İlgezdi, “Sağlıklı plan yapıyoruz. İçerenköy’de 16 tane cami var planda. 12 tanede mevcutta var 28 tane oluyor. Biz camiye karşı değiliz. Mimar Sinan Camisinin yerini biz verdik. Sadece Sayın Cumhurbaşkanımız gelirse insanlar geliyor. İçerenköy planlarında yeni okul yok.” Diye konuştu.

YENİSAHRA BARBAROS PLANLARINI REVİZE YAPACAĞIZ

İlgezdi, “Yenisahra Barbaros ile ilgili de bir inceleme daha yapıyoruz. İmar planlarından sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ile konuştum.  Yenisahra Barbaros planlarını revize yapacağız. Öyle plan olmaz. Yapmışlar kat otoparkları. Kimin malına koyuyorsun otoparkı. Devletin yerleri var. Onlara yapın. İmar planlarının Büyükşehir’de hazırlıkları, çalışması yapılıyor. En kısa zamanda Ataşehir’in mahallelerinin planları çıkacak. Plansız mahalle kalmayacak. İmar ile ilgili sorunlar çözülmüş olacak. Yeni Çamlıca’nın da ellerinde imkanlar olmasına, koşullar uygun olmasına rağmen belediyenin, muhtarlıkların içinde olduğu sorun 25 yıldır çözülmedi. Çünkü kendi elleriyle orayı batırdılar. Vatandaşı mağdur ettiler. Yeni Çamlıca Mahallesi’nin sorununu bu dereceye ben mi getirdim. O dönemde kim yönetiyordu? TOKİ, devlet, Büyükşehir elinizdeydi, niye çözmediniz? Ben Allahın izni, Büyükşehir Belediyesi’nin büyük katkısıyla o sorunu da çözüyorum, haberiniz olsun.” Dedi.

PLAN ÇIKACAK DİYE MAHALLELERE HİZMET VEREMEDİM

Başkan İlgezdi, imarsız mahallelere israf olmamasın diye sınırlı hizmet verebildiğini kaydederek; “Büyükşehir Başkanı sadece Ataşehir planı ile ilgili çalışmıyor. Ak Parti belediye başkanları ile de toplantı yaptı. Biz seçilene kadar siyasi partilerin mensubuyuz. Seçildikten sonra o kentin o ilin, vilayetin belediye başkanıyız. Böyle bakarsak biz sorun çözeriz. Bundan sonra Ataşehir ile ilgili sorunları çözmeye talibiz. Zaten çözüyoruz. Artık mazerette kalmadı. Mazeret üretmiyorum. Biz başladık çalışmaya, planları çözüyoruz. Ben her gün plan çıkacak diye beklerken, mahallelere hizmet veremedim.” Diye konuştu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.