Hoşgeldiniz  

ŞEMDİNLİ’DE TERÖR 18 CAN ALDI

admin | 09 Ekim 2016 | Genel, Gündem, Manşet, Son Dakika, Türkiye A- A+

sehit_askerHakkari’nin Şemdinli ilçesinde askeri kontrol noktasına bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında 10 asker şehit oldu 8 vatandaşın hayatını kaybetti.

PKK’lı teröristler sabah saatlerinde Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Durak Karakolu’na yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 10 asker şehit olurken, 8 sivil vatandaş da hayatını kaybetti.

Saldırı sonucunda yol üzerinde yaklaşık 10-15 metre çapında ve 6-7 metre derinliğinde bir çukur oluştuğu, bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldığı bildirildi.

Şemdinlide’ki terör saldırısında 10 askerin şehit olduğunu ve 8 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıklayan Başbakan Binali Yıldırım; “Bugün Şemdinli’de, Hakkari’de maalesef alçak terör örgütünün, canlı bombayla saldırısı neticesinde şehitlerimiz var, sivil halktan hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Şu an itibarıyla 10 askerimiz var şehit, 8 sivil vatandaşımız var, yaralılarımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 5 ton bir patlayıcıyla yol kontrol noktasına intihar dalışı yapan bir kamyonet, canlı bomba, kendisini ve bombayı patlatmak suretiyle bu olay meydana gelmiştir” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.