Hoşgeldiniz  

Şehit yakınları ve Gazilere Övünç Madalyası

admin | 21 Mart 2013 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

vali_madalyaCumhurbaşkanlığı tarafında tevcih olunan madalya takdim töreni, Harbiye Askeri Müzesinde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu`nun katılımı ile yapıldı.

Harbiye Askeri Müzesinde, Cumhurbaşkanlığı tarafından Devlet Ödünç Madalyası alacak aileler ile gerçekleştirilen yemeğe İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eşi Gül Mutlu`nun yanı sıra, Harp Akademisi Komutanı Korgeneral Raif Akbaş, İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Göksel Gümüşdağ ve çok sayıda asker ve askeri okul öğrencisi katıldı.

Yemeğin ardından askeri müzeyi gezen Vali Mutlu ve beraberindekiler ile birlikte müze gezisinden sonra madalya töreninin yapılacağı Cemal Reşit Rey Konser Salonu`na geçtiler.

Madalya töreni, tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Törende konuşma yapan Vali Mutlu, tüm şehit ve gazi yakınlarını selamlarken “Bugün Türk milletinin aziz varlığı, devletinin ebediyen hür ve bağımsız yaşaması uğruna, mübarek vatan topraklarına kanını akıtmış şehit ve gazilerimizin muhterem ailelerine, Cumhurbaşkanımız tarafından tevcih olunan Devlet Övünç Madalyaları`nın takdimi vesilesiyle birlikteyiz. Bu vesileyle tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun. Onlarla gurur duyuyoruz” diyerek konuşmasını noktaladı. Vali Mutlu`nun konuşmasının ardından şehit yakınları ve gazilere, Devlet Övünç Madalyaları takdim edilirken, toplu fotoğraf çektirildi.

Devlet Övünç Madalyası, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına Cumhurbaşkanlığı`nın tevcihi ile Valiler tarafından takdim edilir.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.