Hoşgeldiniz  

ŞEHİT YAKINLARI İLE GAZİLER YEMEKTE BULUŞTU

admin | 18 Mart 2017 | Ataşehir, Genel, Manşet A- A+

sehit_gazi_yemek (0)Ataşehir Kaymakamlığı ile Ataşehir Belediyesi işbirliğiyle 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde şehit aileleri, gaziler ve ailelerini akşam yemeğinde bir araya getirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Kaymakamlığı ile Ataşehir Belediyesi işbirliğiyle 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102’ci Yılı ve Şehitleri Anma Günü kapsamında şehit aileleri, gaziler ve ailelerini akşam yemeğinde bir araya getirdi.

Zübeyde Hanım Öğretmen Evi Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde verilen yemeğe;  şehit ve gazi aileleri ile gazilerin yanı sıra Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan, Garnizon Komutanı İkmal Albay Metin Durmuş, Ataşehir Müftüsü Şakir Pinal, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan, CHP Ataşeir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, SP Ataşehir İlçe Başkanı Adem Boz’un aralarında olduğu Siyasi Parti temsilcileri, daire amirleri, mahalle muhtarları ve STK temsilcileri katıldı.

Kuran-ı Kerim okunmasının ardından Ataşehir İlçe Müftüsü Şakir Pinal tarafından ebediyete intikal etmiş tüm şehitler ve gaziler için dua edildi. 15 Temmuz kalkışması nedeniyle Ataşehir’deki şehit yakını ve gazi sayısındaki artışa bağlı olarak katılım önceki yıllara göre daha yoğun oldu.

Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediyesi Başkan yardımcısı Sadık Kayhan ve Garnizon Komutanı İkmal Albay Metin Durmuş ve İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan ile birlikte şehit ailelerin masalarını dolaşarak konuklarla yakından ilgilendiler.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenlenen programa yemek desteği ve diğer katkılarından dolayı Ataşehir Belediyesi, Başkan Battal İlgezdi ve başkan yardımcılarına teşekkür eden Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer KAramehmetoğlu,  yemekte yaptığı kısa konuşmada; “Bu gün bu saatte, sizlerle bir arada olabiliyorsak, huzur ve barış içerisinde oturabiliyorsak, bu cennet vatanda beraberce yaşayabiliyorsak, aziz şehitlerimizin sayesinde ve emanetinde yaşıyoruz. Onların sayesinde bu gün buralardayız. Onlara ne kadar minnet ve şükranları ifade etsek azdır. Milli şair Akif şiirinde; ‘kim bu cennet vatana olmaz ki feda, şüheda fışkıracak sıksan toprağı şüheda, canı cananı bütün varımı alsa da hüda, etmesin tek vatandan beni cüda’ diyor. Vatan savunmasının değişik kademelerinde şehitlerimiz var. Ülkemizi içerde ve dışarıda korumak için askerimiz polisimiz devlet büyüklerimizle çalışıyoruz. Bu gün sınır ötesinde zor şartlarda görev yapan güvelik görevlilerimiz var. Bu güzel vatan için kanlarını döken aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, dua ediyoruz. Kahraman gazilerimizden yaşayanlarına hayırlı ömürler diliyoruz. Ebediyete intikal etmiş olanların da cennet mekan olmalarını diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.