Hoşgeldiniz  

Salıcı: Ataşehir’in ‘Uhde’ si Babuşçu’nun içinde kalacak

admin | 09 Eylül 2012 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Türkiye A- A+

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, AKP İl Başkanı Aziz Babuşçu oldukça kibar bir siyasetçidir gücenmesin ama Ataşehir ‘uhde’ kalmaya devam edecek dedi.

Salıcı: Ataşehir’in ‘Uhde’ si Babuşçu’nun içinde kalacak

Recep Kenan/Ataşehir

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu;” Ataşehir ‘de belediye alamayışımız içimde uhdedir sözüne atfen yaptığı açıklamada kendisi oldukça kibar bir siyasetçidir gücenmesi n ama Ataşehir içinde uhde kalmaya devam edecek” dedi.

Siyasi partiler erkene alınması kesinleşen yerel seçilerin hazırlıklarına yavaş yavaş başlıyorlar.

Bu kapsamda seçim hazırlıklarının startını veren siyasi partilerden Ataşehir’in belediyesini elinde tutan Ana Muhalefet Partisi CHP Ataşehir’de seçim hazırlıklarına Küçükbakkalköy Mahalle Temsilciliği’ni açarak başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekilleri Nur Serter, Kadir Öğüt, Celal Dinçer, Ataşehir Belediye Başkan Vekili Semih Selimoğlu, Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Sadık Kayhan, Abdullah Der, Hüseyin Hışman, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, ve çok sayıda partilinin katıldığı bir tören ile CHP’nin Küçükbakkalköy mahallesinde seçim çalışmalarını yürüteceği mhalle temsilciliği törenle açıldı

Açılışta yaptığı konuşmada Babuşçu ‘nun Ataşehir uhdesinin içinde kalmaya devam edeceğini söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Türkiye’de iktidarın mutlaka değişmesinin gerektiğini vurguladıktan sonra konuşmasını şöyle sürdürdü;

Akp ile yavru muhalefet partisi anlaştı, seçime bir yıl var. CHP seçimden rahatsız olmadığını bu irtibat bürosunu açarak gösterdi. Ataşehirde önümüzdeki günlerde 9 seçim irtibat bürosu açarak seçime ne kadar hazır olduğumuzu göstereceğiz. Buradaki problem seçimin bir an önce yapılıp Türkiye’deki iktidarın bir an önce değişim ihtiyacıdır. Eğer yerel seçimde İstanbul üzerinden giden iktidarın değişimini sağlayacak sonucu almazsak, AKP bu ülkenin başına çorap örmeye devam edecek.

Mühimmat saymayı beceremeyene plaket

Belki Türk askeri Suriye’ye girmeye zorlanacak. Mühimmat saymayı beceremeyen Sayın Genelkurmay Başkanımız Afyon’daki validen plaket almaya devam edecek. Birçok akçeli işlere bulaşan işler olmaya devam edecektir. Türkiye’deki yanlışlıklar devam edecektir. Hiçbir çalışana yüzde 10 zam yapılmazken İETT’ye yüzde elliye yakın zam yapılmaya devam edilecek. Bir belediye başkanımız bedava su verdiği için kendisine dava açılacak. Ve CHP’liler 30 Ağustoslarda çelen koyarken polislerle itiş kakış yaşamak zorunda kalacaklar.

Eğer Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olursa bunların hiç biri yaşanmayacak. Bu seçimde yaşı tutan oy kullanacak seçmen olan herkese biz bunları anlatacağız. Camideyse camiye girip anlatacağız, kilisede ise kilisede anlatacağız, rakı masasında ise orda anlatacağız. İnsanın olduğu her yerde CHP’liler siyaset yapacak. Seçmenin olduğu her yerde, seçmenin tipolojisine değil seçimde vereceği oy üzerinden giden bir çalışma yapacağız.
İrtibat bürolarımız olabildiğince boş olacak. Çünkü Cumhuriyet Halk Partililer sokakta evlerde çalışması yaparak CHP’nin görüşlerini vatandaşa anlatıyor olacaklar.

Ataşehir’i AKP’ye vermediniz planınız çıkmaz

14 Eylü’de eylem var değimli büyükşehir önünde. Siz 5000 lik planların çıkmamasını hak ettiniz aslında Ataşehirliler olarak. İstanbu’da 32 ilçenin 5000 planı var Ataşehir’in yok.

Niye yok? Ataşehir yeni kurulan bir ilçe. Ataşehir daha kurulurken mahalle yapısı AKP’nin kazanacağı şekilde dorganize edildi. Ama siz Ataşehiri AKP’ye vermediniz. Onun için 5000’lik planın çıkmamasını hak ettiniz.
Ataşehir’in uhde olarak kalmasını sağlayacağız

İkincisi AKP İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun söylediği bir cümle var. Diyor ki “Ataşehir’i kazanamamak benim içimde uhdedir.” Şimdi burada Ataşehirli arkadaşlarımız hep birlikte söz verelim. Ataşehir’in uhde olarak kalmasını sağlayacağız. Kendisi kibar ve deneyimli bir siyasetçidir. Ataşehirliler bu durumda görevlerini yapacaktır.

14 Eylül’de Ataşehirin 5000’lik planı için İBB’deyiz

14 Eylül’de 5000’lik planı destekleyen, belediyemizin yapmış olduğu plan çalışmalarını destekleyenler ve Ataşehir’de 5000’lik planın bir an önce çıkmasını isteyenlerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önünde yapacağımız eylemi desteklemelidirler. Bende orada sizlerle beraber olacağım. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’na tekrar mesaj göndereceğiz.

Kartalda “Barışa Çağrı”

25 Eylül’de Kartalda “Barışa Çağrı” Mitingimiz var Sayın Genel Başkanımız da katılacak. Barışa Çağrı Mitingi’ne Ataşehir’den kuvvetli bir destek, kuvvetli bir katılım bekliyoruz. Çünkü Türkiye ciddi anlamda savaşın eşiğinde. Türkiye’deki Suriyelilerin gazetelerdeki röportajlarında kendi ağızlarından söylüyorlar; “Sabah Suriye’ye gidip savaşıyoruz. Akşam Türkiye’ye geri dönüyoruz. Dönerken jandarmalara rastlarsak bir saat sonra geliyoruz. Akşam Hatay civarında konaklıyoruz çocuklarımız, ailemiz burada.” Komşu ülkeye savaşmak üzere adam gönderen bir ülke güvenilir bir ülke, güvenilir bir komşu olabilir mi? Başka bir ülke aynı şeyi Türkiye’ye yapmış ne düşünürüz. Türkiye geçmişte ne yaptı? Sınır ötesi operasyon yaptı. Ya da o ülkelerle ilişkisini azalttı. AKP’nin izlediği politikalar sonunda Türkiye savaşın eşiğine gelmiş durumda. Bizim çocuklarımız Suriye’de savaşa gidip orada savaşma zorunda bırakılmak üzeredir.

Bu seçimler sadece yerel seçimler değil arkadaşlar. Siz Ataşehir’de seçimi kazanarak sadece belediyeyi tekrardan kazanmayacaksınız. Geçmişte iç çekişmelerden ya da yaptığımız hatalardan dolayı kaybettiğimiz ilçeleri alacağı. Büyükşehiri alacağız. Ve bu sayede AKP’yi doğduğu yere İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gömeceğiz. Bunu siz yapacaksınız arkadaşlar. Recep bey buradan çıktı. Recep beyi geldiği yere göndermek bizlerin boynumuzun borcu. Bu sayede Suriye ile savaşımızı da engellemiş olacağız. Bu sayede sıkıntılı dar gelirli vatandaşlarımızın sıkıntılarını bitireceğiz.

Recep beyi geldiği yere göndereceğiz

Yapacağımız şey, CHP’nin iktidara gelmesi durumunda vatandaşların sorunlarını nasıl çözeceğini seçmene anlatmak. Ağdalı dil kullanmadan, basit anlatacağız. Kolay anlaşılır biçimde anlatacağız. Karşımıza anlatırken de öğreneceğiz. Bu ülkenin işçisinden, işsizinden, öğrencisinden, emeklisinden de öğreneceğimiz bir şey var.

Bir yandan biz onlara Cumhuriyet Halk Partisi’ni anlatacağız, bir yandan da onların günlük dileri ile CHP’nin sorumluluklarını öğrenip başaklarıyla da paylaşacağız.

Buraya CHP’lilerin dışındakilerin gelmesini sağlayıp CHP için çalışmalarının yolunu bulmalıyız. Hep birlikte Ataşehir’in CHP’de kalmasını sağlayacağız. Bununla yetinmeyip birkaç belediyenin de CHP’ye geçmesini sağlayacağız. Burada oturmak yok. Geldiğimde oturanı görürsem ben dışarı çıkaracağım. Hepimiz sokakta olacağız,
çalışacağız.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.