Hoşgeldiniz  

‘SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM SİSTEMİ İFLAS ETMİŞTİR’

admin | 02 Haziran 2017 | Ataşehir CHP, Genel, Manşet, Sağlık, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

TBMM’de konuşan CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Gamze Akkuş İlgezdi, ‘Sağlıkta Dönüşüm’ sisteminin iflas ettiğini, doktor kadroların satışa çıktığını iddia etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “Türkiye’de ‘olmaz’ denen şey olmuş ve artık hastanelerin doktor kadroları da icradan satılığa çıkarılmıştır. Unutmayalım ki hastanelerdeki doktor kadrolarının tıpkı bir taksi plakası gibi satılması hekimlik mesleğine de ihanettir” dedi.

Sağlıkta dönüşüm sisteminin iflas ettiğini iddia eden CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Gamze Akkuş İlgezdi, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak yaptığı konuşmada, hastanelerin doktor kadrolarının da icradan satılığa çıkarıldığını iddia etti.

CHP’Lİ GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ’NİN TBMM’DEKİ KONUŞMASI TIKLAYINIZ

“DOKTOR KADROSU İÇİN YAKLAŞIK 6 MİLYON LİRA DEĞER BİÇİLDİ”

TBMM Genel Kurulu’nun 30 Mayıs günü yapılan birleşiminde söz alarak Genel Kurula hitap eden Gamze Akkuş İlgezdi, Konya 8.İcra Dairesi tarafından iflas eden bir hastanenin doktor kadrosu için yaklaşık 6 milyon lira değer biçildiğini kaydederek, “Bu olay 14 yıldan beri hastaneleri; işyeri, hastaları; müşteri, doktorlarla, yardımcı sağlık kadrolarını da müşteri temsilcisi haline dönüştüren ‘sağlıkta dönüşüm’  sisteminin iflas ettiğinin açık göstergesidir. Unutmayalım ki hastanelerdeki doktor kadrolarının tıpkı bir taksi plakası gibi satılması hekimlik mesleğine de ihanettir” dedi.

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, konuşmasını Sağlık Bakanı’na yönelttiği şu sorularla sürdürdü; “Buradan Sağlık Bakanı’na soruyorum; 14 yıllık sağlıkta dönüşümün acı bilançosunu ne zaman açıklayacaksınız? Fiziki ve sözlü şiddete uğradığı için şikayetçi olan sağlık çalışanı sayısını ne zaman açıklayacaksınız? İktidarınız döneminde intihar eden; doktor, hemşire ve sağlık çalışanı sayısını ne zaman açıklayacaksınız? Yanlış tedavi yada zamanında müdahale edilmediği için hayatını kaybeden hasta sayısı nedir?”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.