Hoşgeldiniz  

Sağlık Çalışanlarında Taşerondan Günlük İhale

admin | 18 Nisan 2013 | Ekonomi, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Sağlık A- A+

sagli_ihaleCHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen ÖĞÜT, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e Taksim İlk Yardım Hastanesi’ndeki taşeron çalışanlarında günlük ihaleyi sordu.

Recep Kenan/haberinasli.com

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen ÖĞÜT, TBMM Başkanlığı aracılığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle Taksim İlkyardım Hastanesi taşeron çalışanlarının sorunlarını içeren bir soru önergesi verdi.

Sakıncasının sıklıkla tartışıldığı sağlıkta taşeronlaşmaya dikkat çeken, CHP İstanbul Milletvekili Öğüt; Sağlık emekçilerinin, 1 Nisan günü haklarının gasp edildiği gerekçesiyle iş bırakma eylemi gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Sağlıkta hizmet içi eğitimin önemine değinen Kadir Öğüt, “Sağlıkta taşeronlaşmanın riski araştırılmış mıdır?”diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen ÖĞÜT, İstanbul Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin çalışanlarını, 1 yıl gibi kısa dönemli sözleşmelerden sonra, 4 ila 12 günlük ihaleler yapıldığı iddialarına dikkat çekip; “Günlük ihaleler yasaya uygun mudur?”diye sorarak; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik’ten 4 – 12 günlük ihaleler ile ilgili açıklama istedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.