Hoşgeldiniz  

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SUSMALARI ÖĞÜTLENEN GENELGE TBMM GÜNDEMİNDE

admin | 25 Eylül 2013 | Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Sağlık, Siyaset, Türkiye A- A+

saglikŞiddete uğrayan sağlık çalışanlarına basınla bilgi paylaşmamaları, sessiz kalmaları yönünde baskı yapıldığı iddiaları Meclis gündeminde.

Recep Kenan/haberinasli.com

Sağlık çalışanlarına şiddet her geçen gün artarken Konya’dan gelen bir haber tartışma yarattı. İddiaya göre Konya Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan doktorlara imza karşılığı verilen bir genelgeyle şiddete uğramaları durumunda sessiz kalmaları, basınla herhangi bir bilgi paylaşmamaları isteniyor. Genelgenin imza karşılığı verilmesinin gerekçesi ise, aksi bir durumda doktorlar hakkında işlem yapılmasının önünü açmak.

İşte bu iddia, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’ün önergesiyle Meclis gündemine taşındı. Sağlık Bakanlığı’nın geçtiğimiz Temmuz ayında Müsteşar Nihat Tosun imzalı bir genelge yayınladığını ve genelgeyle şiddete uğrayan sağlık personeline adli dosyalarının basın yayın kuruluşlarıyla paylaşılmaması istendiğini hatırlatan Öğüt, genelgenin gerekçesini sordu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na ayrıca söz konusu genelgenin Konya Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde imza karşılığı verilmesinin gerekçesini de soran CHP’li Öğüt, bu uygulamanın bakanlık tarafından mı öngörüldüğünü; genelgenin imza karşılığı verildiği başka hastaneler olup olmadığını sordu.

Öğüt, önergesinde ayrıca şu soruları yöneltti:

-Aynı dilekçenin aile hekimlerine de imzalatılacağı iddia edilmektedir. Bu iddialar doğru mudur?

-Genelgenin ihlali halinde doktorlar hakkında işlem yapılmasının önünün açıldığı iddia edilmektedir. Bu iddialar doğru mudur? Şiddete uğrayan hekimin durumunu basınla paylaşması halinde yaptırım uygulanacak mıdır?

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.