Hoşgeldiniz  

Sağlık Bakanlığı Kovid-19 Takip Uygulaması: ‘Hayat Eve Sığar’

admin | 19 Nisan 2020 | Genel A- A+

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan, Kovid salgınına karşı vatandaşların takip edilmesini sağlayacak “Hayat Eve Sığar” uygulaması başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen ‘Hayat Eve Sığar’ isimli Kovid-19 (Koronavirüs) salgını ve benzer pandemi takibine olanak sağlayan uygulama, Google Play Store’da ve iOS App Store üzerinden yayınlandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI KOVİD-19 TAKİP UYGULAMASI “HAYAT EVE SIĞAR” YAYINLANDI

Harita üzerinden çevrenizdeki eczane, hastane, toplu taşıma, metro istasyonları ve marketlerin konumları görülebildiği “Hayat Eve Sığar” uygulaması, bölgelerde evde izolasyon, enfekte kişiler ve riskli bölgelerin yoğunluk oranlarını gösteriyor.

“Korona’dan korun riskleri en aza indir.” Sloganlı uygulamalar arasında bulunan, mobil marketlerden ücretsiz indirebilecek “Hayat Eve Sığar” uygulaması vatandaşları koronavirüse karşı korumak, bilgilendirmek, yönlendirmek ve riskleri azaltmak için geliştirilen uygulama, kullanılmaya başlandı.

Vatandaşlar, “Hayat Eve Sığar” ile sağlık durumlarında değişim gördüklerinde, bunu uygulamada her gün doldurabildikleri sağlık testiyle bildirebilecek. Yüklenen bilgilerin doktora yönlendirilmesi sağlanacak.

“AİLEM” BÖLÜMÜNE İSTENEN KİŞİLER EKLENEREK TAKİP EDİLİYOR

“Hayat Eve Sığar” uygulamasındaki “Ailem” bölümüne merak edilen ve takip etmek istenen kişiler eklenerek, ilgili kişinin bu uygulamayı yükleyip, uygulama üzerinden onay vermesi durumunda onların konum bilgilerini görülebiliyor, takip edilebiliyor ve bulundukları bölgelere göre risk durumları öğrenilebiliyor.

Ülkemizin günlük koronavirüs istatistiklerinin de takip edilebildiği, Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan uygulama, Android 5.0 ve üzeri – iOS 10 ve üzeri sürümlerde çalışıyor.

Uygulamayı indirmek için aşağıdaki bağlantıları TIKLAYINIZ

“Hayat Eve Sığar”: Android Uygulaması TIKLAYINIZ (Tıkla indirin)

“Hayat Eve Sığar”: iOS Uygulaması TIKLAYINIZ (Tıkla indirin)

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.