Hoşgeldiniz  

Sadık Kayhan ‘Yenisahra ve Barbaros’un Planı Ataşehir’e Geldi’

admin | 02 Nisan 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Röportajlar A- A+

imarAtaşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin 1/5000 yeni imar planlarının Ataşehir Belediyesi’ne geldiğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanarak çıkan Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin 1/5000’lik yeni imar planlarının İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın imzalandığı bilgisini almıştık. Bu bilgiler ışığında gelişmeleri sorduğumuz Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan; planların Ataşehir Belediyesi’ne geçtiğimiz hafta geldiğini açıkladı.

Planların belediyede olduğunu açıklayan Sadık Kayhan, bütün müdürlüklere de kendileri ile aynı zamanda gitmiş olması gerektiğini söyleyerek; normal olarak Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin 1/5000’lik imar planlarının askıya çıkmış olması gerektiğini ifade etti.

Ataşehir Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin 1/5000 yeni imar planlarının belediyeye ulaştığını söylediği  itvhaber.com’a yaptığı özel açıklama şöle:

Büyükşehir Belediyesi planları geçen hafta bize gönderdi. Ama henüz askıya çıkarmadıkları için palanlarla ilgili tanıtım yapmadık. Zaten daha önce büyükşehirden açıklanan imar artışı ile geldi planlar. Barbaros ve Yenisahra mahallelerini kapsayan bir plan. Bu mahallelerin bazı bölgeleri ticaret alanları olarak öngörülüyor. Bazı bölgelerde T1, T2, T3 denilen ticari alanlar var. Diğer kısımlar konut alanı olarak düzenlenmiş. Küçük parsellere daha az imar verilmiş. Büyüdükçe yükselen bir imar var. En yüksek emsal 2,5. Buradaki hedeflenen şey parsellerin birleşerek büyük parsel oluşturmaları ve daha yüksek imar almaları. Bu da olması gerekendi bana göre.

Birleşerek artan, 1,25 ile başlayarak en fazla 2,5 emsal ile yükseklik sınırı 15 kat olarak belirlenmiş bir imar planı. Bildiğimiz dışında vatandaşı ilgilendiren önemli bir değişiklik yok. Ancak 1/1000’lik planlar yapılırken hangi yolların kaldırılacağı, hangi yeni yolların açılacağı, açılan yolların imar haklarının nasıl aktarılacağı konusunda bilgiler içeriyor plan notlarında.
Plan notları da bizim elimizde. Askıya çıkmadığı için paylaşamıyoruz. Askıya çıktıktan sonra mahalle toplantıları yaparak mahallelinin, hak sahiplerinin planlarla ilgili bilgilendirmelerini yapacağız.

Biz gelen planı 1/1000’likle çakıştırdığımız zaman hangi parsellerin soysal donatı alanında kaldığını tespit etmiş olacağız. Veya plan notları askıya çıktığı için vatandaş gelecek kendi parselinin durumunu ve plan notlarını görecek. Değerlendirmesini kendi arasında yapacak. Eğer itiraz etmesi gerekirse edecek. İtiraz etmezse de uygulama için plan notlarını alacak. Yeni ana arter yok planda, ancak; mevcut ana caddelerde genişlemeler ön görülüyor. Yeni açılan Cadde yok ama bazı sokakların kapanması söz konusu. Mevcut ana arterler genişletilerek korunuyor.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.