Hoşgeldiniz  

Polis Taksim’de, Vali Açıklama Yapıyor

admin | 11 Haziran 2013 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

polis_taksimGezi Parkı direnişi eylemleri kapsamında Taksim’de yapılan müdahale ile polis alana girdi. Taksim Alanı’nda toplanan halk yapılan müdahale sonucunda dağıtıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Müdahale sonrası Taksim’e giren polis meydana kurulan barikatlarla göstericilerin meydana girmesini engellemek istediği bildiriliyor.

Gümüşsuyu ve Harbiye tarafından Taksim’e gireceklerini duyuran yetkililerin, Gezi Parkı’na herhangi bir müdahale olmayacağını vurguladığı bildiriliyor.

Taksim Meydanı’nda kontrolü alan polisin şu ana kadar Gezi Parkı’nın içine müdahale yapmazken, park içinden bazı protestocuların Taksim Meydanı’na müdahale eden polise karşılık vermek istedikleri de bildiriliyor.

Bölgedeki protestocular genel olarak Vali Mutlu’nun sukunet çağrısına uyarken, polisin operasyonuna müdahale etmeye çalışan küçük gruplar da polis tarafından basınçlı su ve gaz bombasıyla uzaklaştırılıdı.

“Taksim’deki görüntülere bir son vermek gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle bu sabah saat 8’den itibaren bir çalışmamız olacak. Gayemiz, Atatürk Heykeli, Atatürk Kültür Merkezi ve alan üzerindeki pankart ve resimleri kaldırmaktan ibarettir. Başka bir amacımız yoktur. Sizlere, Gezi Parkı’na ve Taksim’e dokunulmayacağını bir kez daha ‘kesinlikle’ ifade ediyorum. Arkadaşlarınızı lütfen bu mesajım yönünde uyarın.” şeklinde twitlerle müdahale işareti veren İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu yaptığı açıklamada Gezi Parkı’na müdahale edilmeyeceğini özellikle vurguladı.

Taksim Meydanı’na yapılan polis müdahalesi sonrasında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu açıklama yapıyor.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu yaptığı açıklamada; “Taksim Meydanı’nda materyaller temizleniyor. Gezi Parkı’na müdahale yok.”diye konuştu.

Müdahalede ciddi yaralanma olmadığını açıklayan Mutlu, gözaltıların olduğunu, devam da edeceğini söyledi.

“Sabah ki planlamamız ülkemizin imajını düzeltmeye yönelik, Taksim Meydanı, Atatürk Heykeli’ne yönelik.”diye konuşan Vali Mutlu, Gezi Parkı’na gidebileceğini söyleyerek; “kendilerine bütün guruplardan ayrılarak bize destek verdikleri için teşekkür ediyorum.”dedi.

Görevlerini yapan gazeteci arkadaşlarımızın güvenliklerine önem verdiklerini ifade eden Vali Mutlu, bu konuda dikkatli olduklarını söyledi.

2 haftaya yakın zamandır devem eden, Gezi Parkı direnişine destek eylemlerinde; 10 günün üzerindeki biber gazlı, gaz bombalı, tazyikli su, toma ve polisin orantısız güç ile sert müdahalesinin öne çıktığı olaylı protestolarda, Taksim Meydanı ayağının kontrolü polisin kontrolüne geçti.

Taksim Meydanı’na giren polis, meydandaki barikatları, AKM ve diğer bölgelerdeki pankartları kaldırdı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.