Hoşgeldiniz  

PARKLARIN TAHRİBİ KÜLTÜR MİRASIMIZIN YAĞMALANMASIDIR

admin | 03 Ağustos 2017 | Ataşehir CHP, İstanbul, Kentsel Dönüşüm, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Türkiye A- A+

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “İstanbul’a, tarihine, kültürüne, doğasına ve toplum hafızasına karşı suç işlemesin” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, söz alarak yerinden yaptığı konuşmada İstanbul’daki parkların, meydan ve yeşil alanların tahrip edildiğine kamu yararına olmayan bu durumun toplumsal felaket getireceğine işaret etti.

PARKLARIN TAHRİP EDİLMESİ KÜLTÜR MİRASLARIMIZIN YAĞMALANMASIDIR

İstanbul’un elde  avuçta kalan son yeşil alanlarının tahrip edildiğini iddia eden CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, parkların bahçelerin, meydanların ve yeşil alanların alt yapı çalışmaları bahane edilerek yapılaşmaya açılmasının kabul edilemez olduğunu kaydederek; “Nefes aldığımız kentin kalbi sayılan Maçka, Fındıklı ve Göztepe parklarının ardından, Aşiyan Parkı’nın da şantiye alanına çevrilmesi bir doğa katliamıdır. Tarihe iz düşmüş bu parkların keyfi bir anlayışla; -ben yaparım olur- denilerek, tahrip edilmesi kültür miraslarımızın yağmalanmasıdır” dedi.

DOĞA KENDİSİNDEN KOPARTILANI MUTLAKA GERİ ALIYOR

“Betondan martı, dolgulardan yeşil alan olmaz” diyerek konuşmasını sürdüren Gamze Akkuş İlgezdi, konuşmasını, parkların içinden oto yollarının da yapılmasının doğru olmadığına işaret ederek; “Yeşil alanların yapılanmaya açılması kamu yararı değil, toplumsal felaket getirir.  Unutmayın; doğa kendisinden kopartılanı mutlaka geri alıyor. Bunu 17 Ağustos depremi ile yaşadık ve gördük. Gelin, İstanbul’a tarihine, kültürüne, doğasına ve toplum hafızasına karşı daha fazla suç işlemeyelim” ifadeleri ile tamamladı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.