Hoşgeldiniz  

ÖZGÜR AKDEMİR KADIKÖYLÜLERLE BULUŞUYOR..

admin | 09 Kasım 2012 | İstanbul, Kültür & Sanat, Manşet, Özel Haber A- A+

Türk Halk Müziğinin güçlü sesi, genç sanatçı, Özgür Akdemir Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde Türkü sevenlerle buluşuyor

ÖZGÜR AKDEMİR KADIKÖYLÜLERLE BULUŞUYOR..

TÜRK HALK MÜZİĞİNİN GÜÇLÜ SESİ ÖZGÜR AKDEMİR KADIKÖYDE SEVDİKLERİYLE TÜRKÜ DOLU BİR GECEDE BULUŞUYOR..

27 Ekim 1981’de İstanbul’da doğdu. Müziğe küçük yaşlarda babasından aldığı feyiz ile bağlama çalmayı öğrenerek başladı. Ortaokulda bağlama eğitimi alarak müzik hayatına başlamış, lise yıllarında da müziğe devam ederek birçok grupta konser ve dinletiler vermiştir.

2001 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümünü kazandı. Eğitimi ile birlikte sahnelerden kopmayarak müzik yaşantısını devam ettirmektedir. Birçok ünlü sanatçının albümünde ve konserinde vokal yapmıştır.

2005 yılında 19 sanatçının katkı sunduğu ve Türk resminin büyük ustası Nuri İYEM’in resimleriyle süslendiği RENGAHENK TÜRKÜLER isimli albümde dört türkü okuyarak yer almıştır. Yine aynı albümde Davut SULARİ’ye ait ‘Kirpiğin Kaşına Değdiği Zaman’ isimli türküye ilk video klibini çekmiştir.

2007 yılında Fikret OTYAM’ın resimleriyle süslenen ve 17 sanatçının katıldığı RENGAHENK TÜRKÜLER “ANADOLU SEVDASI” isimli albümde bir türkü okuyarak yer almıştır.

2008-2009 dönemleri arasında DEM TV, CEM RADYO ve BARIŞ RADYO gibi kurumlarda yine albüm ismi olan RENGAHENK TÜRKÜLER isimli müzik eğlence programlarını hazırlayıp sunmuştur.

2009 yılı sonunda Bedri Rahmi EYÜBOĞLU anısına yapılan 24 sanatçının katıldığı RENGAHENK TÜRKÜLER “KARADUT” isimli albümde genel koordinatör olarak desteklerini sunmuş ve iki türkü okuyarak yer almıştır. Aynı projede okuduğu eserlerden SARARDIM isimli türküye ikinci video klibini çekmiştir.

2010 yılında Cihan YURTÇU’nun yönettiği ve Adnan KOÇ’ un aranjörlüğünü yaptığı “leyle” adlı ilk solo albümü Poyraz müzik ve Artvizyon etiketiyle piyasaya çıkmıştır. Bu solo albümünün ilk video klibini Volkan KONAK ile düet yaptığı ve albümüne adını veren “leyle” isimli türküye çekmiş, ikincisi ise ”ey tabip” isimli çekmiştir.

Beykent Üniversitesi Sinema TV Bölümü Başkanı Doç.Dr. Cengis ASİLTÜRK ve Doç.Dr.Önder PAKER’den sahne gösterisi ve kamera önü oyunculuğu dersleri almıştır.

2010 yılında yönetmenliğini Sn. Cengis ASİLTÜRK’ün yaptığı “ALBATROS’UN YOLCULUĞU” ve 2011 yılında Sn. Erdoğan KAR’ın yönetmenliğini yaptığı “KADİFE ANA” isimli sinema filmleri ile oyunculuk hayatına adım atmıştır.2012 de yönetmenligini sn.Tevfik TUNGA’nın yaptıgı ”OYUN KARIŞTI” isimli tiyatro oyunuda yardımcı erkek oyuncu olarak yer aldı. 2012 de sn.Yeşim SEZGİN in yönettigi” ÇANAKKALE DİRİLİŞ 1915”isimli filmde konuk sanatçı olarak oynadı.2012 de yönetmenligini sn.Tevfik İNCEOGLU’nun yaptıgı ”KARİYER” isimli sinema filminde baş rol olarak oynadı.

HABER:HASİBE GÜR

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.