Hoşgeldiniz  

ORHAN ÇERKEZ ‘42 YIL ÖZGÜRLÜK İÇİN BEDEL ÖDEDİK’

admin | 01 Kasım 2016 | Ataşehir, Genel, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

kars_karder_orhan_cerkez-0Kars’ın kurtuluş gecesinde konuşan Orhan Çerkez Bağımsızlık ve özgürlük için 42 yıl mücadele ettiklerini, çok bedel ödeyen halkların kardeşçe yaşayacaklarını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kısa adı KAR-DER olan Kars ve Yöresi Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği; Cumhuriyetin 93’üncü kuruluş ve Kars’ın kurtuluşunun 96’ıncı yıldönümünü düzenlediği etkinlikle kutladı.

kars_karder_orhan_cerkez-7

kars_karder_orhan_cerkez-11

Yeditepe Üniversitesi İnan Kıraç Konferans Salonun da düzenlenen etkinliğe; Ataşehir Kaymakamı Zafer karamehmetoğlu, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Ataşehir İlçe Başkanı Sadun Bizel, CHP Ataşehir Belediye Meclis üyeleri Tuncay Orhan Akın ve Süleyman Karadağ, ÇANDEF (İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu) Genel Başkan Yardımcısı ve Çerkeş Dernekler Birliği Başkanı Erol Tepebaşı, Ataşehir Giresunlular Derneği Başkanı Fatih Yelekoğlu, Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu, Ataşehir ADD Başkanı Ulaş Kılıç, Ataşehir Kızılay Derneği Başkanı Rahman Baki, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri, STK ve dernek başkan ve temsilcileri ile Kars ve yöresi halkı katıldı.

Yoğun katılımın olduğu gecede, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Kars, Ardan ve Iğdır illerine ait tanıtım içeren barkavizyon gösterildi.

kars_karder_orhan_cerkez-13

Düzenledikleri etkinliğe katılarak bu anlamlı günü paylaşan herkese teşekkür eden KAR-DER Başkanı Orhan Çerkez, Serhat şehri Kars’ın Milli Mücadele döneminde bir çok ilklerin yaşandığı bir il olduğunun altını çizerek; Karsı kurtuluşunun, TBMM’nin ve Hükümetinin ilk resmi zafer günü olması, ilk resmi anlaşması olması bakımından tarihimizde büyük önem arz ettiğinin altını çizdi.

kars_karder_orhan_cerkez-17

Bölge halkının 42 yıl özgürlük mücadelesi verdiğini kaydeden Orhan Çerkez, bağımsızlık mücadelesi veren halklar kardeşçe yaşadığını konuşmasında; “Tarihi zaferle dolu olan Türk ulusu her türlü badireleri, güçlükleri alt edecek güce sahiptir.  Bağımsızlık ve özgürlük için 42 yıl mücadele etmiş ve çok bedel ödemişsiz.  Bunun için Cumhuriyetin değerlerini bizden iyi olmaz. Cumhuriyet bu ülkenin damarıdır. Ulu Önder Atatürk’ün bizlere bıraktığı bu ülkeyi korumak bizim görevimizdir. Kim ne derse desin, kim ne yaparsa yapsın bu topraklarda sonsuza dek bağımsızlık mücadelesi veren halklar kardeşçe, dostça, hoşgörü ortamında yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet’in 93.Yılını kutluyorum. Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını, canlarını bu uğurda feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerine yer verdi.

kars_karder_orhan_cerkez-27kars_karder_orhan_cerkez-35

Bölgede görev yaptığı sırada Kars’ın bütün ilçelerini ziyaret ettiğini söyleyen Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu; Cumhuriyetin kuruluş ve Kars’ın Kurtuluş yıl dönümlerini kutlayarak; “Kars her zaman milletinin, bayrağının, ülkesinin bağımsızlığının yanında olmuştur.  Bizim insanımız gerçekten özgürlük, bağımsızlık aşığıdır. Memleket meselesi söz konusu olduğunda canını hiçe sayar vatanı için her şeyini feda eder. Sarıkamış, Çanakkale ve 15 Temmuz bunlara örnektir. Bende bu vesile ile Serhat Şehrimiz Kars’ın 96.Yıldönümünü kutluyorum” şeklinde konuştu.

kars_karder_orhan_cerkez-42kars_karder_orhan_cerkez-71kars_karder_orhan_cerkez-72

Konuşmaların ardından sahne alan yerel sanatçılar yorumladıkları birbirinden güzel türkülerle geceye renk kattılar. Yörenin sevilen sanatçılarından oluşan koro tarafından yine yöreye ait türküler seslendirilirken, bölge halkı ve davetlilerin katıldığı kalabalık guruplarla halaylar çekildi.

Etkinliğin sonunda KAR-DER Başkanı Orhan Çerkez sahneye davet ettiği protokole birlikte geceye katkı veren sanatçılara çiçek takdim ettiler.


kars_karder_orhan_cerkez-57kars_karder_orhan_cerkez-62kars_karder_orhan_cerkez-65kars_karder_orhan_cerkez-66kars_karder_orhan_cerkez-67

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.