Hoşgeldiniz  

‘Öldürülen Kadınlar Çok Ağır Farkında mısınız?’

admin | 18 Şubat 2015 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Genel, Manşet, Siyaset A- A+

chp_basin_kadın_atasehir (1)CHP Ataşehir Kadın Kolları, hem Özgecan’a kıyanları lanetlemek hem de Medeni Kanununun 89. Yıldönümünü kutlamak amacıyla bir basın toplantısı düzenledi.

Özgecan’a kıyanları lanetlemek ve Medeni Kanununun 89. Yıldönümünü kutlamak için toplanan CHP’li kadınlar; “Öldürülen binlerce kadının cenazesi erkeklerin kaldıramayacağı kadar ağır, çok ağır. “Farkında”mısınız?” diye sordu.

Sakine Yeşildağ başkanlığındaki CHP Ataşehir Kadın Kolları, hem Özgecan’a kıyanları lanetlemek hem de Medeni Kanununun 89. Yıldönümünü kutlamak amacıyla bir basın toplantısı düzenledi.

Ataşehir Prestij Caddesinde bir araya gelen CHP Kadın Kolları yöneticileri ve Ataşehirli kadınlar adına basın açıklamasını yapan Başkan Sakine Yeşildağ özetle şunları söyledi; “Daha hayatının baharında, hayallerinin başındaydı Özgecan.  Mekânın cennet olsun.  Erkeklerin taşımayacağı kadar ağırdı cenazesi. Öldürülen binlerce kadının cenazesi ise artık erkeklerin kaldıramayacağı kadar ağır, çok ağır. “Farkında”mısınız?” diyerek; “Kadınların fıtratında taciz, tecavüz, şiddet yoktur. Bu zihniyete hep beraber dur diyeceğiz” dedi.

Medeni Kanunuma sahip çıkıyoruz diyen Yeşildağ;  “ Medeni Kanun’un kabulünden bu yana geçen süre içinde kadınlar, kazanılmış haklarını daha ileriye taşıma mücadelesini hep sürdürmüşler.  Medeni kanun’un kabul edilişinin 89. Yıl dönümü olan bugün de kazanılmış hakların korunması ve yeni hakların elde edilmesi mücadelesinde, üstümüze düşeni yapmaya ve haklarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz Kadın dayanışmasının gerekliliği adına İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği’nin  ‘ Medeni Kanunuma Sahip Çıkıyoruz’ imza kampanyasına desteğimizi sunuyoruz”  diye konuştu.

Küçükbakkalköy Prestij Caddesi’ndaki CHP İlçe Mrkezi’nin önünde kar yağışı altında yapılan basın açıklamasına; Ataşehir CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der,  meclis üyeleri ve Ataşehir Gençlik Kolları ile partililer katılarak destek verdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.