Hoşgeldiniz  

Nimetullah Topu Yenisahra’da İmar Mağdurlarını Dinledi

admin | 16 Nisan 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

nimetullah_1Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu Yenisahra’daki İmar Bilgilendirme Bürosu’na gelerek, imar planının mağdur ettiği mahalle sakinlerini dinledi.

Recep Kenan/haberinasli.com

Beraberinde Ataşehir Belediye ile Büyükşehir Meclis Üyesi aynı zamanda Ataşehir Belediye Meclisi Gurup Sözcüsü Mustafa Cevat Arzık parti yöneticileri ve bir gurup partili ile birlikte Yenisahra’daki, Yenisahra ve Barbaros Mahalleleri İmar Bilgilendirme Bürosu’nu ziyaret ederek, görevlilerden plana itirazlar hakkında bilgi alarak vatandaşların şikayetlerini dinledi.
Ataşehir Belediyesi’nin memur teknik ve hukuk desteği ile Yenisahra ve Barbaros mahalleleri muhtarları Şeref Uzun ile Ercan Ersin’in Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Nazım İmar Planı hakkında mahalle sakinlerine bilgi verip, hukukçularca hazırlanan itiraz dilekçelerini Büyükşehir Belediyesi’ne verecek vatandaşların ulaşımını sağlıyor.

FOTOLAR İÇİN Tıkla

“Bize daireniz değerlenecek. Dairenizin değeri artıyor.”diye gelinmesin diyen Barbaros mahallesi Muhtarı Ercan Ersin; vatandaşların arsalarının toprak payını dikkate alarak değerlendirilmesini istediklerini söyledi.

Bölgede büyük alanlarda ayrılan otopark alanlarının yeşil alanların altına alınarak yer kazanılmasını öneren Yenisahra mahallesi Muhtarı Şeref Uzun; böylece mağdur insan sayısının azaltılabileceğini söyledi.

Vatandaşların itiraz ve şikayetlerini dinleyen Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu ise, Mağduruyet olmasa bile her vatandaşın imar planına itiraz hakkı olduğunu ifade ederek, kendilerinin bu itirazların ve bölge sakinlerinin diğer taleplerinin takipçisi olacaklarını belirtti.

Yapılan bu itirazların Büyükşehir tarafından değerlendirilip dikkate alınacağına inandığını söyleyen Ak Parti İçe Başkanı Topu; ilçe belediyemizle birlikte yapılacak bir çalışma ile el ele bölgedeki vatandaşların mağduriyetini gidermenin gayretinin gösterileceğini söyledi.

Yenisahra’daki İmar Bilgi Ofisi’nde hem mahalle muhtarlarını hem de vatandaşları dinleyen TOPU, konu hakkında kafaları oldukça karışık olduğu görülen endişeli vatandaşların sorularını cevapladı.

Daha sonra mahalle esnafı ve cami cemaatinin şikayetlerini dinleyen İlçe Başkanı Nimetullah Topu, vatandaşları dinlediklerini, mağduriyetlerini gördüklerini, vatandaşların mutlaka itiraz etmeleri gerektiğini kendilerinin de bu itirazların takipçisi olacaklarını, vatandaşların “İmar Hakkı Transferi” uygulamasındaki adaletsizlikten zarar görmesini önleyip, haklarını almaları için gerekli girişimleri yapacaklarını söyledi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.