Hoşgeldiniz  

NG’nin Belgeseli Türkiye`nin, İstanbul`un imajı bozamaz

admin | 29 Kasım 2012 | Dünya, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

National Geographic’in İstanbul’da dolandırılan turistleri konu ettiği “Dolandırıcılar Şehri” belgeseliyle ilgili İstanbul Valisi Mutlu, ‘İstanbul`un imajı bozulmaz’ dedi

Türkiye`nin, İstanbul`un imajı bozulmaz

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, National Geographic’te yayınlanan İstanbul belgeseli ile ilgili açıklamalarda bulundu.

National Geographic’in İstanbul’da dolandırılan turistleri konu ettiği “Dolandırıcılar Şehri” belgeseliyle ilgili İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, açıklamalarda bulundu.

3. Toplu Ulaşım Haftası kapsamında düzenlenen 5. Ulaşım Sempozyumu ve Fuarı’na katılan Vali Mutlu, İstanbul Kongre Merkezi’nde kurulan stantları gezdi. Toplu taşımada kullanılan son model otobüsleri yerinde inceleyen Mutlu’ya, haberciler National Geographic’in ünlü sunucusu Conor Woodman’ın gizli kameralarla çektiği ve son bölümünde İstanbul’u konu alan ‘Dolandırıcılar Şehri’ belgeselini sordu. Soruları yanıtlayan Vali Mutlu, “Bir takım eksiklikler az sayıda da olsa mümkündür. Dünyanın her yerinde görülebiliyor” dedi.

“Makul karşılamamız söz konusu olamaz”
Belgeselde İstanbul’a gelen bazı turistlerin dolandırıldığının görüntülerle kanıtlandığının hatırlatılması üzerine Vali Mutlu, “Olumsuzlukların giderilmesi konusunda çalışılıyor. Gelen misafirlerimizin rahat etmeleri, en iyi hizmeti almaları hepimizin arzusu. Bir takım eksiklikler az sayıda da olsa mümkündür. Dünyanın her yerinde görülebiliyor. Dünyanın her yerinde görülen olumsuzlukların şehrimizde de yaşanmasını makul karşılamamız söz konusu olamaz” dedi.

“Turistlerin memnuniyet oranı yüksektir”
İstanbul’un dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu belirten Vali Mutlu, şöyle konuştu: “İstanbul bütün dünyada konuşuluyor. Şehrimizi her yıl daha fazla turist ziyaret ediyor. Tek bir vaka dahil bizlere iletildiğinde turizm departmanlarımız konunun takipçisi oluyor. Bu problemlerin iletilebileceği makamlarımız vardır. Ülkemize gelen her turiste başına bir sıkıntı geldiğinde nereye müracaat etmesi gerektiğinin bilgileri verilir. Bu şehirde turistlerin memnuniyet oranı yüksektir. Bu olumsuz olaylarla mücadele etmeye devam edeceğiz.

“Türkiye’nin İstanbul’un imajı bu tip görüntülerle sarsılmaz”
Türkiye’nin, İstanbul’un imajının bu tip görüntülerle sarsılamayacağına vurgu yapan Vali Mutlu, şu ifadeleri kullandı:
“Turist sayısındaki artış memnuniyetin göstergesidir. Türkiye’nin, İstanbul’un potansiyeli ortada. Bu tip haberler elbette ki bizleri üzer. Milyonlarca turist üzerinde olumsuz bir tesiri olmaz. Takibi gereken ve en çok takip ettiğimiz konulardan biridir.” Türkiye’nin, İstanbul’un imajı bu tip görüntülerle sarsılmaz. Bütün dünya ‘şimdi İstanbul zamanı’ diyor”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.