Hoşgeldiniz  

Mustafa Karataş ‘Aile Toplum İçin Çok Önemli’

admin | 19 Ocak 2013 | Çankırı, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Röportajlar, Türkiye A- A+

ÇEKAP_Mustafa_Karataş-Çankırı Ekonomi ve Kalkınma Platformu’nun ÇEKAP) düzenlediği toplantıda ilahiyatçı DR. Mustafa Karataş Çankırılı katılımcılara“İslam’da aile” konulu konferans verdi.

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Çankırı Ekonomi ve Kalkınma Platformu’nun düzenlediği toplantıda “İslam’da aile” konulu konferans verdi.

Benim çalışmalarım iki dalda sürüyor. Birincisi dini programlar, manevi programlar. İkincisi ise aile programlarıdır. Ben bugün burada aile ile ilgili program yapmak istiyorum. Bu gün temel problemlerimizden biri ailedir.

Bu günkü konferans konumuzun başlığı İslam’da aile olarak belirledik. Ailenin yapısı çok önemli, çünkü son zamanlarda ülkemizde bu çok sağlam kurumumuz zedelenmeye başladı. Bölgesel derneklerimizin federasyonlarımızın katkısı ile aile üzerinde çok durmamız lazım.

Aile sağlam olursa toplum sağlam olur.

Ailede yıpranma, zedelenme, depremler başladığı zaman toplum sarsılır. Burada anne babanın görevleri, çocukların görevleri, eşler arasındaki ilişkiler, kayınvalide – gelin arasındaki ilişkiler, problemler damat ile kayınpeder arasındaki problemler, bunların üzerinde çok durmamız lazım. Çünkü insanların bu konuda yeterince beslenmediğini görüyorum. Yani maddiyat öne çıkıyor, iş dünyası derken insani ilişkilerde özellik gençlerimiz güzel ahlak noktasında çok zayıf yetişiyor. Sabırdır, tahammüldür, paylaşmaktır, Cömertliktir, tevazuudur, diğer gamlıktır, başkasının derdi ile dertlenmektir, hizmettir bunlar hep geri plana atılmış. Ama bunları ön plana çıkarırsak toplumu daha çok mutlu edersiniz. Karnını doyurmak insanın mutlu olmasına yetmiyor. Herkesin kendi içerisinde, beyninde binlerce alem var. Binerce istek ve arzu var. Bunların haklı ve sahih olarak yerine getirilmesi lazım. Bu anlamda bizim vereceğimiz mesajlar çok önemli.

Çankırı Anadolu’muzun Bozulmamış, Müstesna İllerinden, Vilayetlerinden Biri.

Çankırı benim doğduğum büyüğüm yere çok yakın. Ben Sivaslıyım ama Karabük’te doğdum büyüdüm. Kapı komşumuz bizim Çerkeşlilerdi. Çerkeş bize de çok yakın zaten. Tabiri caizse Çerkeşlilerin oturduğu bir mahallede oturduk biz Karabük’te. Çerkeşlileri ben şöyle tanırım; ehli abit, ehli zabit ve çok dürüst insanlar. Komşunuz olarak size zarar gelmez fedakar, her şeyini paylaşan insanlar.

Bende Çankırı’nın intibaı güzeldir. Aynı zamanda imam hatip lisesinden hocam vardı Ilgazlı. Onunda hatıraları çok fazladır. O da beni çok sevdi zaten. Yıllardır hiç alakamız kopmadı.

Çankırı Anadolu’muzun bozulmamış, müstesna illerinden, vilayetlerinden biri. Her bakımdan zengin bir il. Kültür şehri. Memleketin tam merkezinde kalmış. Kültürde, sanatta, edebiyatta, folklorda, üretimde, ziraatta, beklide son yıllarda; iş dünyasında, sanayide de gelişmiş bir ilimizi görüyoruz.

İstanbul’daki Çankırılıların da Feshane’deki etkinlikte çok canlı bir bölgesel olduğunu gördük. En son Feshane’deki etkinliğe katılmak nasip oldu. Biz birçok yerel etkinliklere katılıyoruz ama Çankırı sadece benim değil daha birçok arkadaşımızın da dikkatini çekti Feshane’deki etkinlikte.

Kapanışına katılmıştım Feshane’deki Çankırı etkinliğe. Oradaki heyecan, ilgi ve canlılık, hemen hemen bütün derneklerin etkinliklerdeki heyecanı dikkat çekti.

Feshane’nin hemen arkasından böyle organize bir konferans düzenlemeniz de sevindirici. Burada emeği geçenleri tebrik ediyorum. Hizmetlerinizin devamını diliyorum. Ayrıca böyle ilahilerle, ilahiyatçılarla bir konferans tertip etmek de Çankırı açısından çok önemli. Hem ülkemiz hem de Çankırı, dernekleri ve federasyonu açısından önemli görüyorum. Bu yolda İnanlarımızın da manevi gıdaya ihtiyacı var. Dolayısı ile bunları devam ettirmemiz lazım.

İnternetSONHABER gazetenizi şimdi gördüm, inşallah önce aylık sonra da haftalık olarak devam eder. Allah hayırlı hizmetler versin.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.