Hoşgeldiniz  

Mustafa Arı, ‘TOKİ Projesine Tam Destek Verilmedir’

admin | 28 Şubat 2019 | Ataşehir, Kentsel Dönüşüm, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

İmar İskan’da yapılacak ‘TOKİ Projesine Tam Destek Verilmedir’ diyen Mustafa Arı, seçim öncesi yürütülen TOKİ çalışmasına plan proje olmadan, imza talep edilmesini doğru bulmadı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Seçim öncesi TOKİ tarafından yapılan çalışma ile plan proje olmadan, bu kadar acele imza istenmesi anlaşma talep edilmesi ne kadar doğru? Sorusunu yönelten Mustafa Arı, Recep Kenan aracılığıyla www.itvhaber.com ‘a yaptığı açıklamada muhtarlık olarak, hak sahiplerinin TOKİ tarafından yapılacak projeye destek vermesini ve birlikte hareket ederek bölgedeki güvenliksiz yapı stoku sorununun çözüme kavuşturulmasını istediklerini kaydetti.

Bölgede dönüşümüm özel müteahhitlik firmaları ile değil kamu kurumu olan TOKİ tarafından yürütülecek proje ile mümkün olabileceğini ifade eden  Yenişehir Mahalle Muhtarı Mustafa Arı, www.itvhaber.com ‘a yaptığı açıklamada bölgede TOKİ tarafından yapılacak proje çalışmasında bazı koşulların sağlanması kaydı ile kesinlikle desteklemesi gerektiğini kaydetti.

Hak sahiplerinden muhtarlık olarak taleplerinin, TOKİ tarafından yapılan proje çalışmasının kesinlikle desteklemesi yönünde olduğunu kaydeden Yenişehir Mahalle Muhtarı Mustafa Arı, sürecin bir an önce hayata geçmesi için birlik beraberlik içinde, ayrıştırmadan ve ötekileştirilmeden çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi. TOKİ tarafından yapılan çalışma ile ilgili konuşan, Recep Kenan aracılığı ile www.itvhaber.com okurlarına düşüncelerini aktaran Muhtar Mustafa Arı, seçim öncesi siyasi dolgu malzemesi olmadan; imar ve mülkiyet üzerinden siyasete malzeme yapılmasına müsaade etmeden, çözüm için çalışılması olduğunu vurguladı.

Yenişehir Atasehir Mahalle Muhtarı Mustafa Arı. İmar İskan Blokları Dönüşüm Çalışması Görüşleri…

Recep Kenan paylaştı: 27 Şubat 2019 Çarşamba

Muhtarlık ve hak sahipleri olarak TOKİ’den taleplerini; bölgenin plan tadilatı yapması, TOKİ bünyesinde yapılacak dönüşüm projesini hazırlaması, hukuku ve teknik şartname hazırlanması olarak sıralayan Yenişehir Mahalle Muhtarı Mustafa Arı, plan ve projenin şeffaf bir şekilde, hak sahipleriyle birlikte yapılması gereğine de işaret etti.

Mustafa Arı, plan proje hazırlandıktan sonra resmi çalışmaları gören tüm hak sahipleri ile birlikte imza çalışmasının yapılması gerektiğini, plan ve resmi proje olmadan imza talep edilmemesinin altını çizdi.

TOKİ tarafından yürütülen plan çalışmasında imar emsalinin 1.80 olarak ön görüldüğünü, yine TOKİ tarafından bölgede uygulanan bir başka proje olan Karayolları Projesinde 2.50 imar emsali ile plan yapıldığını, İmar İskan Blokları alanındaki projede de bu oran olan 2.50 emsalin esas alınması taleplerini dile getirdi.

Dönüşüm plan ve projesini hazırlayacak olan TOKİ’nin bölgedeki hak sahiplerine konut, kendisine ticaret alanları oluşturarak dönüşüm yapmakta olduğunu iddia eden Yenişehir Mahalle Muhtarı Mustafa Arı, bölge sakini hak sahiplerinin haklarını savunmanın da görevleri arasında olduğunun altını çizerek, TOKİ’nin kendilerine yüzde 60 ile sözleşme yaptığını sözlü olarak belirtiklerini ancak, ticari alandaki bir dükkanın 15-20 daire bedelinde olacağının ön görülerek; yüzde 60 oranının doğru olmayabileceği iddiasında bulundu.

Bölgedeki güvenliksiz, deprem riskli yapı stokunun tehlikesine dikkat çekerek, bir an önce kentsel dönüşümün gerçekleştirilerek sorunun çözüme kavuşturulması, tehlikenin ortadan kaldırılması için muhtarlık ve Belediyenin de aralarında bulunduğu kurum ve STK’ların çalışmalarının yok sayılmasının doğru olmadığını yapılan bu çalışmaların yok sayıldığını, yerel kurumlar ve kendilerinin muhtap alınmadan proje yürütüldüğünü iddia eden Mustafa Arı  www.itvhaber.com ‘a yaptığı açıklamalarında; “Hak sahiplerine ve dernekteki arkadaşlara, kurulduğu günden bugüne doğru çalışmanın TOKİ tarafından yapılacağını söyledik. 775 sayılı gece kondu önleme bölgelerinin plan yetkisi TBMM kararı ile 2007 yılında TOKİ’ye verildiğini vurguladık. En sonunda yasa, kanun ve mevzuat gereği muhatabımızın TOKİ olduğunu anlamaları bizleri mutlu etmiştir.” İfadelerini kullandı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.