Hoşgeldiniz  

Muhteşem Fırtına mı geliyor?

admin | 11 Ağustos 2012 | Dünya, Ekonomi, Gündem, Manşet, Türkiye A- A+


Piyasalarda yaşanan iyimserliğin, Kriz kahini Roubini’nin literatüre kazandırdığı muhteşem fırtınaya giden yol olduğu iddia ediliyor.

Kahin ”Muhteşem Fırtına” yaklaşıyor dedi… Peki gerçekten fırtına yaklaşıyor mu?

Kriz kahini Roubini’nin literatüre kazandırdığı muhteşem fırtınaya destek artıyor. Piyasalarda yaşanan iyimserliğin muhteşen fırtınaya giden yol olduğu savunuluyor.

Piyasalarda iyimser hava yavaş yavaş korkutmaya başladı. Merkezlerden parasal genişleme geleceğine yönelik beklentiler ile şişen endekslerin muhteşem fırtına doğru ilerlediği konuşuluyor.

The Lira’nın haberine göre, piyasalarda yaşanan Ağustos rallisinin anahtarı Merkez Bankalarında. En son dün sabah Çin’den gelen satalar son dönemde her Cuma olduğu gibi Çin Merkez Bankası’ndan bir haber gelir mi beklentisini güçlendirdi. Bir süredir Avrupa Merkez Bankası’nın devreye gireceği inancı buna ek olarak da yüzde 8.2’ye çıkan istihdam konusundan rahatsızlığı her seferinde dile getiren FED’den parasal genişleme sinyali bekleyen endeksler yukarı yönlü hareketini koruyor.

Ama bir yandan da piyasa uzmanları altı doldurulamayan yükselişin sert düşüşü beraberinde getireceği uyarısını yapıyor. Bu noktada piyasalara ‘muhteşem fırtına’ tabirini kazandıran kriz kahini Roubini’ye destek verenlerin sayısı da artıyor.

Roubini’nin, ABD’de bütçe sorunları, Avrupa da borçların ertelenmesi ve Çin’de ekonominin yavaşlamasıyla oluşan sorunların 2013 yılına birleşerek, dünya ekonomisi için “kusursuz fırtınaya” dönüşebileceğini söyledi. Bu düşünceye destek ise Europsific Capital yöneticilerine Peter Schiff’ten geldi.

Hükümetin borç yükü, FED’in düşük faiz politikası ile alarm zillerinin çaldığını kaydeden Schiff, ekonomiler arasında mali uçurumun git gide açıldığını belirtti. Bir süre sonra sert düşüşün önüne geçmek için yüksek enflasyon ve çöküş arasında bir tercih yapılmasına gerek olacağını savunan Peter Schiff, muhteşem fırtınanın tam içine doğru yol alındığını iddia etti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.