Hoşgeldiniz  

Milli Egemenliğin 100. Yılı Ve 23 Nisan Çocuk Bayramı Ataşehir’de Kutlandı

admin | 23 Nisan 2020 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Manşet A- A+

Milli egemenliğimizin sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Ataşehir’de kutlandı.

Koronavirüs sebebiyle yurt genelinde resmi törenler sınırlı tutulurken, kutlama törenleri ise yapılamadı.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen çelenk sunma törenine Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Hışman, Orhan Çerkez, Cenan Arslan, Belediye Birim Müdürleri, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, şube ve okul müdürleri ile CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın katıldı. Törende Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, Ulu Önder Atatürk’ün anıtına çelenk sundular.

Başkan Battal İlgezdi’nin de katılımıyla gerçekleşen organizasyonda ise Ataşehir Belediyesi’nin 23 Nisan için hazırladığı araçlar ve animatörler Ataşehir’in mahalle ve sokaklarını gezerek 23 Nisan coşkusunu evlere taşıdı.

Adeta günlerdir evlerinden çıkamayan Ataşehirliler moral bulup, 23 Nisan coşkusunu yaşadılar. 23 Nisan için hazırlanan otobüsle mahalleleri gezen Başkan İlgezdi, çocukların ve vatandaşların bayramını kutladı.

Ataşehir Kaymakamlığı’nın izin verdiği saat 15.00 ile 17.00 arasında mahalleleri gezen araç ve animatörler, 23 Nisan Çocuk Bayramı coşkusunu unutturmadı.

Ataşehirliler ise evlerinin pencere ve balkonlarından Türk bayrakları sallayıp, söylenen şarkılara eşlik etti.

Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi şunları söyledi: “23 Nisan, bu topraklarda özgürlüğe ve barışa duyulan özlemin nişanesi, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza armağan edilen en şanlı bayramımızdır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Bizler bugün içinde bulunduğumuz küresel salgın nedeniyle evlerimizde olabiliriz, ama ülkemize duyduğumuz sevgimiz ve inancımız çok büyük. Bu zor günleri hep birlikte atlatacağımızı asla unutmayın. Bu güzel günün aydınlık ve huzur dolu yarınların müjdecisi olmasını umut ediyor, yine hep birlikte el ele kutlayacağımız nice bayramlar diliyorum.”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.