Hoşgeldiniz  

Mayıs Meclisi Toplantısında Söz Alama Tartışması

admin | 07 Mayıs 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Siyaset A- A+

meclisAtaşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısının ilk oturumuna Başkan Semih Selimoğlu ile İsmail Kabakçı’nın söz alma tartışması damga vurdu.

Recep Kenan/Haberinasli.com

Siyasi partilerin grup toplantıları sonrası 1. Başkan Vekili Semih Selimoğlu başkanlığında başlayan Mayıs ayı ilk oturumu, Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi İsmail Kabakçı’nın söz isteminin meclisin bilgi işleminin azizliği sonucu başkan tarafından fark edilmeyince tartışma ile başladı.

Açılışında Ak Partili meclis üyesi Ahmet Yörük’e ablasını trafik kazası sonucu kaybetmesi nedeni ile başkan ve üyeler tarafından baş sağlığı dilekleri iletildi.
Önceki oturumu tutanaklarının okunması ve yoklamanın ardından başlayan görüşmeler sırasında CHP’li meclis üyesi İsmail Kabakçı’nın söz isteminin madde üzerine görüşmeler tamamlanarak oylandığı gerekçesi ile söz verilmedi. Oylamalarda CHP’li üye İsmail Kabakçı’nın red oyu vererek tepki göstermesi üzerine başlayan tartışmalar büyüyünce, araya giren diğer üyeler tartışmanın son bulması için çaba sarf ettiler.
Uzun süre sakinleşmediği gözlenen CHP’li meclis üyesi İsmail Kabakçı, arkadaşları tarafından salon dışına çıkartılarak yatıştırdılar. Bir süre sonra salona gelen üye Kabakçı, meclisten özür diledi. Başkan Selimoğlu ise tepkinin kedisine olduğunu dolayısı ile üye İsmail Kabakçı’nın kendisinden özür dilemesi gerektiğini söyledi.
İsmail kabakçı bir süre sonra salonu terk etti. Devam eden görüşmelerde gündemdeki
ilk 10 maddenin oylanarak ilgili komisyonlara (imar, hukuk, plan –bütçe ve tarife) gönderilmesi ve son beş maddenin ise gündemde kalması ve bir sonraki birleşimin 8 / 5/2013 günü yapılması kararı ile oturumun kapatıldı.

 

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.