Hoşgeldiniz  

Mayıs Ayı Türkiye Geneli ve Marmara’da Bol Yağışla Geliyor

admin | 01 Mayıs 2020 | Genel, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

Yurdumuzun geneli Mayıs ayı ile birlikte Balkanlar üzerinden gelen sistemler sonucunda İstanbul’un da olduğu batı bölgelerinden itibaren başlayan yağışların etkisine giriyor.

HAFTA BOYUNCA YAĞIŞLI SİSTEMLER ETKİLİ OLACAK

Mayıs ayının ilk haftası ile birlikte yağışların etkili olduğu sistem yurdumuzun büyük bölümünde yağışlara neden olurken, 2 Mayıs Cumartesi günü Balkanlar üzerinden yeni bir yağışlı sistemin gelmesi bekleniyor.

Önümüzdeki hafta ortasına kadar bu sistemin yağışlarının yurt genelinde görülmesi beklenirken 6 Mayıs Çarşamba gününden itibaren ülkemizin yeni bir yağışlı sistemin daha etkisine gireceği ve hafta sonuna kadar yağışların yurt genelinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

YAĞIŞLARA RAĞMEN HAVA SICAKLIKLARINDA DEĞİŞİKLİK BEKLENMİYOR

Meydana gelmesi beklenen etkili sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara rağmen hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Mayıs ayında görülecek gök gürültülü sağanak yağışların ısınmayla birlikte genellikle öğle saatlerinden sonra meydana gelmesi ve zaman zaman yağışların şiddetli olması beklendiğinden Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayınlayacağı meteorolojik uyarılara dikkat edilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Tahminlerine Göre Üç Büyük İlimizde Bir Haftalık Süreçte Beklenilen Hava Durumu;

İSTANBUL’DA BU HAFTA HAVA

İstanbul’da havanın bugün ve yarın genellikle parçalı ve çok bulutlu olması, Cumartesi günü akşam saatlerinden itibaren yağışların başlaması Pazar ve Pazartesi günleri de etkili olması tahmin ediliyor. Salı günü ara verecek yağışların Çarşamba gününden itibaren tekrar başlaması ve hafta sonuna kadar etkili olması bekleniyor. Rüzgarın güneybatı yönlerden esmesi ve hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.

ANKARA’DA BU HAFTA

Ankara’da bugünden itibaren önümüzdeki bir hafta boyunca her gün ilkbahar mevsiminin karakteristik yağışları olan özellikle öğleden sonralarının gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının yağışlara rağmen önümüzdeki hafta ortasına kadar önemli bir değişiklik göstermeyeceği ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

İZMİR’DE BU HAFTA HAVA

İzmir’de Bugün gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor, Cuma ve Cumartesi günü yağış beklenmiyor, genellikle parçalı ve çok bulutlu olacağı, Pazar ve Pazartesi günlerinin gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, Salı günü ara verecek yağışın Çarşamba günü tekrar başlayacağı tahmin ediliyor.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.