Hoşgeldiniz  

Marmara ve Ege’de Fırtına ve Sağanak Yağış Uyarsı

admin | 12 Eylül 2019 | İstanbul, Manşet, Son Dakika, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminde Marmara Bölgesi ile Kuzey Ege bölgelerinde kuvvetli fırtına ile sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı geldi.

Marmara Bölgesi (İstanbul, Bursa, Kocaeli, Yalova, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale ve Balıkesir) ile Kuzey Ege’de (İzmir ve Manisa) kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli fırtına ile sağanak yağış bekleniyor.

KUZEY VE KUZEYDOĞU KUVVETLİ FIRTINA

Meteroloji tarafından yapılan tahminlerde, rüzgarın yarın (13.09.2019 Cuma) Marmara Bölgesi (İstanbul, Bursa, Kocaeli, Yalova, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale ve Balıkesir) ile Kuzey Ege’de (İzmir ve Manisa) kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve hamleli olarak fırtına (50-80 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ

Yarın (13.09.2019 Cuma) Ege Bölgesi’nde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Aydın, Muğla, Denizli ve Manisa çevreleri ile İzmir’in doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

Yapılan uyarıda, “Meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi, dolu yağışı, hortum oluşma riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” İfadelerine yer verdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.