Hoşgeldiniz  

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ‘2B için süre uzatılmayacak’

admin | 13 Ekim 2012 | Ekonomi, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2B arazileri için başvuru süresinin uzatılmayacağını, başvurulmazsa doğrudan satın alma hakkının kaybolacağını açıkladı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2-B çalışmalarında gelinen duruma ilişkin düzenlediği basın toplantısında, 2B arazileri için başvuruların 30 Ekim 2012 tarihinde sona ereceğini, sürenin uzatılmasının da gündemlerinde olmadığını söyledi.

2B arazileri için yapılan başvuru sayısının 300 bine ulaştığını ifade eden Şimşek, beklenen satış tutarının 9,8 milyar lira olduğunu söyledi.

Başvuruların yüzde 85`inin 14 ilde yoğunlaştığını belirten Şimşek, bu illerin İstanbul, Antalya, Muğla, İzmir, Ankara, Kocaeli, Balıkesir, Sakarya, Adana, Mersin, Bursa, Samsun, Afyonkarahisar ve Zonguldak olduğunu kaydetti.

Başvurmayanların mülkü Hazine`ye geçecek

Bir basın mensubunun, “Başvurulmazsa ne olur?“ sorusu üzerine, “Başvuru yapılmazsa birinci olarak doğrudan satın alma hakkını kaybediyor. Mülk zaten esas itibariyle Hazinenindi, başvurduğu zaman kendi adına tescil ediliyordu. Hazine adına tescil edilmiş bir yeri siz izinsiz kullanırsanız Hazine bunun bedelini alır“ diye konuştu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.