Hoşgeldiniz  

Kovid Salgınında Toplam Uygulanan Test Sayısı 228 Bini Geçti

admin | 07 Nisan 2020 | Genel, Gündem, Manşet, Sağlık, Son Dakika, Türkiye A- A+

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 07 Nisan 2020 Salı günü Koronavirüs (Kovid 19) takip verilerine göre toplam uygulanan test sayısı 228 bin 868, bu gün ise 20 bin 023 oldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türkiye genelinde tespit edilen Kovit 19 (Koronavirüs) tanılı hasta vakası 34 bin 109 olarak gerçekleşti. Hastanelerde yoğun bakımda tedavileri süren Kovid 19’lu hasta sayısı Bin 474 olarak kayıtlara geçerken, solunum destekli (entübe) hasta sayısı 987 oldu. Koronavirüs tanısı ile tedavi gören 725 Kovid’li hasta yaşama veda etti. Toplam bin 582 kovid 19 tanılı hastanı ise iyileştiği kayıtlarda yer aldı.

Sağlık Bakanlığı Günlük Koronavirüs (Kovid 19) takip verilerine göre 07 Nisan 2020 Salı günü 20 bin 023 hastaya Kovid 19 şüphesi uygulanan test sonuçlarından pozitif çıkan 3 bin 892 hastaya Kovid 19 tanısı konuldu. Sağlık Bakanlığı verilerine göre bu gün hayatını kaybeden Kovid 19 tanılı hasta sayısı 76 oldu. Bu gün virüse karşı verdiği mücadeleyi kazanarak iyileşen ve taburcu olan hasta sayısı 256 olarak kaydedildi.

Koronavirüs (Kovid 19) takip verilerini kamuoyu ile paylaşan Sağlık Bakanı Koca, salgının yayılma oranının yüksek olduğu yurtdışı giriş çıkışlar ile sosyal temasların yoğun olduğu şehirlerin diğer şehirler ile ilişkisinin sınırlandırıldığının altını çizerek; “Ülkemizi dışarıya karşı izole etmeye çalışıyorduk, izolasyon kuralına şimdi şehir şehir uymamız zorunludur.” dedi.

Koronavirüs tedavisinde uygulanan ilacı salgın başlar başlamaz stokladıklarını kaydeden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu gün erken evrede daha etkili olduğu belirlenen ilaçları rahatlıkla kullanıldığının altını çizerek, “Hastalarımızda akciğer enfeksiyonuna geçiş oranında azalma sağladık, ilaç tedavisine erken başlamamızın bunda büyük rolü olduğunu düşünüyoruz. ” dedi. Bakan Koca, “Birçok ülke stoklarında bu ilaç bulunmadığı için kontrollü kullanmak zorunda kalıyor.” Diye konuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bütün Türkiye’de yoğun bakımlardaki doluluk oranının yüzde 60’ı geçmediğini, Sancaktepe’de ve Atatürk Havalimanında yeni birer şehir hastanesi kurulacağını, bu hastanelerin tek kişilik olacağını, şehir hastanelerin bütün odalarının yoğun bakım ünitesi olma özelliğinin bulunduğunu, sağlık çalışanları için yeni bir atama sürecini başlattıklarını ve önümüzdeki birkaç gün içinde bu sürecin sonuçlanacağını kaydetti. Bakanı Koca, “Dünyada sağlık altyapısı en güçlü olan ülkelerdeniz, hatta nüfusa göre Avrupa ülkelerinden en az 2 kat solunum cihazı olan bir ülkeyiz.” Dedi.

Bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözünü hatırlatan Sağlık Bakanı Koca, para ile maske satışının yasak olduğunu hatırlatarak “Eczanelerde maske satışı asla söz konusu olmayacak. Bedava vermek istiyorlarsa verebilirler. Parayla maske satılmayacak.” Şeklinde konuştu, Bakan Koca, önümüzdeki günlerde bakanlığın web sitesinde maske yapımı ile ilgili bilgi paylaşılacağının da altını çizdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.