Hoşgeldiniz  

Kopuzlar Vakfı FSM Anaokulu Açıldı

admin | 11 Şubat 2013 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

kopuzlar_anaokulu_fsm_1Fatih Sultan Mehmet Hastanesi bünyesinde hizmet verecek olan Kopuzlar Vakfı FSM Anaokulu’nun açılışı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından yapıldı.

Recep Kenan/ataşehirweb.com

Yapımı Kopuzlar Vakfı tarafından üstlenilen FSM Hastanesi’nin bahçesinde aynı zamanda hastane personelinin çocuklarına kreş olarak ta hizmet verecek olan Kopuzlar Vakfı FSM Anaokulu; Vali Mutlu’nun katılımı ve okulun yapımını üstlenen Kopuzlar Vakfı Başkanı Ali Kemal Kopuz ile birlikte Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Zeki Er, İstanbul KHB Anadolu Kuzey Bölgesi Genel Sekreteri Şuayip Birinci , FSM Hastanesi Yöneticisi Abdulvahit Sözüer ve çok sayıda Ataşehirli katıldığı tören ile açıldı.

Yaptıkları bu yatırımın insana yapılmış bir yatırım olduğu ve aynı anda hem sağlık hem de eğitime hizmet anlamına geldiğini ifade eden İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu Kopuzlar Vakfı Başkanı Ali Kemal Kopuz’a hizmetleri için teşekkür etti.

AÇILIŞTAN FOTOLAR Tıkla

Kopuzlar Vakfı Başkanı Ali Kemal Kopuz ise; Kopuzlar vakfı olarak eğitime ve diğer alanlarda topluma, sosyal sorumluluk projeleri ile ülkeye hizmet eden projelere katkı vermeye devam edeceklerini söyledi.
Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy; Kopuzlar Vakfı tarafında çok kısa bir sürede yapılan okulun Milli Eğitim’e devredildiğini, Hastane ile yapılan protokol gereği açılacak iki kreş ve 4 ana sınıfı olacak okulun ikinci dönem itibarı ile çalışmaya başladığını söyledi.

80 öğrenci kapasiteli okulun kayıtlarının devam ettiğini hatırlatan Halil Asılsoy, dönem ortası açıldığı için henüz duyurulamadığını belirtip; hem hastane içerisindeki hem de hastane dışındaki öğrenci ve velilere duyurulduğunu ifade etti.

160’a Çıkabilecek Kontenjandan Sadece 30’u Dolu

Toplam 6 derslik olduğunu ve bunun 4’ünün anasınıfı 2 sınıfın da kreş olarak planlandığını söyleyen Kopuzlar Vakfı FSM Anaokulu Kurucu Müdürü Dicle Tahan; Okullun 80 kontenjanı olduğunu ancak ikili öğretimle bunun 160’a çıkabileceğini, şu anda bu kontenjandan sadece 30’unun dolduğunu söyledi.

Şu anda 2 öğretmen 1 yardımcı ve bir de hizmetli ile hizmete devam ettiğini ifade eden Dicle Tahan; Geniş bir bahçeye sahip olduklarını okullarında uyku ve beslenme odaları ve oyun parkı ile oyun odalarının da olduğunu bu hali ile örnek proje haline gelmek için gayret ettiklerini belirtti.

Hastane yönetimi ve İlçe Milli Eğitim’den de yardım aldıklarını ifade eden Kopuzlar Vakfı FSM Anaokulu Kurucu Müdürü Dicle Tahan, hem FSM Hastanesinin ham de Ataşehir İlçe Milli Eğitim yöneticilerin verdikleri destekleri için teşekkür etti.

Açılştan Fotolar Geliyor…

fsm_anaokulu

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.